Pover Ajax wint eenvoudig met 0-2 bij NEC

23 augustus 2015
-
-

Een vrij pover Ajax heeft zondagmiddag simpel gewonnen van NEC. In De Goffert werd het 0-2 door een doelpunt van Milik en een eigen doelpunt in de tweede helft.Ajax hield daarbij opnieuw het doel schoon.

Tegen een heel verdedigend NEC had Ajax heel veel balbezit. De ploeg wist echter weinig kansen te creëren. De warmte en het stroeve gras hielpen daarbij niet mee. Voetballend lukte het niet en de ploeg wist te weinig over te kunnen schakelen naar een opportunistischer spelletje.

Vlak na rust kwam Ajax op voorsprong. Arek Milik kreeg de bal aan de linkerkant en schoot de bal binnen achter Halldórsson. Hij had daarbij het geluk dat de IJslandse keeper niet scherp was. In het vervolg hoefde Ajax niet voluit te gaan, waardoor het een gezapige tweede helft werd. De beslissende 0-2 viel vlak voor tijd toen Van Eijden een voorzet van Sinkgraven in zijn eigen doel gleed.

Ajax houdt voor derde keer in historie de nul in eerste drie duels

Ranglijst: Foutloos Ajax koploper in eredivisie

Met negen punten heeft Ajax het volle pond uit de eerste drie duels weten te behalen. Daarnaast heeft de ploeg nog altijd geen doelpunt tegen. Het doelsaldo van 8-0 is ook overtuigend te noemen. Ajax is vooralsnog de enige met negen uit drie. Alleen Feyenoord kan zich daar nog bij voegen als het later vandaag weet te winnen van Vitesse.

Opstelling NEC

Halldórsson, Kane, Van Eijden, Golla, Buysse, Appiah ('72 Lundholm), Santos, Bikel, Foor, Emilsson ('46 Grot), Rayhi

Ajaxlife.nl: Fotoverslag NEC - AjaxAjaxfanzone.nl: NEC- AJAX

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 11 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.