Opnieuw ruime overwinning Ajax op RKC Waalwijk: 4-1

13 september 2003
-
-

Net als vorige seizoenen wist Ajax de 'topper' tegen RKC Waalwijk, momenteel de nummer vier van de competitie, met ruime cijfers te winnen. Dit keer werd het een makkelijke 4-1 zege. Maxwell, Ibrahimovic, Galasek (penalty) en Sonck waren de doelpuntenmakers. Voor Sonck was het zijn eerste in het shirt van Ajax. Mitea maakte een kwartier voor tijd zijn debuut bij Ajax.

In de 21ste minuut kwam Ajax op voorsprong. Maxwell pikte in volle vaart een bal op van Sonck. Hij speelde vervolgens de keeper uit en schoof de bal in de goal voor 1-0. Een paar minuten later kreeg Ibrahimovic een uitstekende voorzet die hij mooi inkopte.

Galasek benutte vlak na rust een penalty voor de 3-0, al was de penalty wel erg makkelijk gegeven. Teixeira kreeg daarbij geel en liep vlak daarna direct tegen zijn tweede en dus een rode op. Na een uur spelen brak Sonck de ban door zijn eerste doelpunt te maken. Toen was Ibrahimovic al vervangen door Sikora en was Sonck centraler gaan spelen.

Drie minuten later redde Bouhlaruz de eerder voor RKC Waalwijk door de 4-1 te scoren. De wedstrijd was echter al lang en breed gespeeld. Ajax was geen moment in de problemen gekomen en speelde bij vlagen zeer aardig voetbal.

De wijzigingen van Koeman lijken goed uitgepakt te hebben. Van der Vaart speelde een goede partij en nam Ajax onder leiding mee naar een beter niveau. En dat is zeer goed nieuws met het oog op de start van de Champions League en het duel tegen AC Milan.

In de slotfase maakte Mitea een bijzonder aardig debuut met een paar leuke acties. 8 minuten voor tijd had hij de kans om zijn debuut te bekronen met een doelpunt. Zijn schot belandde echter op de keeper.

Ajax pakt koppositie van ranglijst

Ajax heeft zich aan de kop van de ranglijst gevestigd. Doordat Ajax RKC waalwijk in het onderlinge duel van ongeslagen teams aftroefde, is Ajax nu nog de enige ploeg zonder puntverlies. Met 12 punten uit vier duels en een doelsaldo van 8-2 staat Ajax nu alleen bovenaan. PSV dat met 2-1 thuis won van FC Utrecht volgt met 10 punten uit vier duels en een doelsaldo van 12-4.

Opstelling RKC Waalwijk

Sinouh, Greene, Olfers, Teixeira, Boulahrouz, Petrovic, Van Diemen, Boutahar ('57 Fuchs), Hoogendorp, Redan ('78 Peppinck), Cornelisse

Ajax Foto Side: Fotoverslag Ajax - RKC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 16 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.