Ruime 1-4 zege Ajax in Heerenveen

15 maart 2015
-
-

Ajax heeft na een goede wedstrijd met maar liefst 1-4 gewonnen uit in Heerenveen. Na het zware duel van afgelopen donderdag in Kiev liet Ajax zien dat de ploeg fysiek helemaal in het juiste ritme is gekomen. Al voor rust was de wedstrijd eigenlijk beslist.

Binnen elf minuten stond Ajax op een 0-2 voorsprong. Eerst was het Milik die met een schot van afstand binnenschoot. Vervolgens kon Klaassen uit een hoekschop binnenkoppen. Ajax leek door te stevenen op een ruime zege toen Uth via Veltman kon binnenschieten. Het doelpunt kwam als eigen doelpunt van Veltman in de boeken. Nog geen drie minuten later maakte Veltman het zelf goed. Hij kopte aan de andere kant de 1-3 binnen.

Na rust was Heerenveen enkele malen dicht bij de 2-3. Heerenveen drong aan en Ajax had het in die fase moeilijk. De ploeg bleef echter rustig en georganiseerd spelen. Ajax wist zich op die manier te herpakken en kon uiteindelijk vooral op de counter gevaarlijk worden. Het was Milik die met een volley de 1-4 binnenschoot en de wedstrijd definitief besliste.

Ranglijst: Ajax houdt tweede plaats stevig in handen

Ajax houdt de tweede plaats stevig in handen. De ploeg heeft acht punten voorsprong op de nummer drie Feyenoord. Met nog zeven duels te gaan, mag Ajax de tweede plaats, die recht geeft op de voorronde Champions League, niet meer weggeven.

Veltman: 'eigen goal had nooit mogen gebeuren'

(Gepost door -)

Joel Veltman was na afloop gematigd tevreden met de ruime zege in Heerenveen. 'De eigen goal had nooit mogen gebeuren. Ik ben blij dat ik daarna de marge weer kon vergroten. Via mijn hoofd en schouder ging hij erin. In de tweede helft werd het bij 1-3 nog moeilijk. Als Uth die kans had binnengeschoten wordt het gewoon nog moeilijk voor ons. De tweede helft was slordig van onze kant. Gelukkig liep het goed voor ons af.'

De verdediger liet weten dat de ploeg verrast was over de speelwijze van de thuisclub. 'We waren verrast dat Heerenveen zo inzakten, ook na de 0-2 nog. Dat hadden we niet verwacht. We dachten dat ze er vol op zouden gaan.'

Ajax: blessure aan beide enkels voor Boilesen

Nicolai Boilesen viel na vijf minuten in de tweede helft uit. Hij kon niet verder en moest vervangen worden door Mike van der Hoorn. Volgens opgave van Ajax heeft hij blessures aan beide enkels. Morgen moet meer duidelijkheid volgen over de blessures.

Opstelling SC Heerenveen

Nordfeldt, Marzo, Otigba, Van Aken, Van Anholt, De Roon ('58 Veerman), Van de Berg, Bikel, Slagveer, Uth, Larsson ('73 Namli)

15  4 1-3 (1-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.22. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.