Cillessen trekt 1-0 zege Ajax over de streep

19 februari 2015
-
Europa League
-

Ajax heeft een goede uitgangspositie gecreëerd voor het bereiken van de achtste finales in de Europa League. Na een behoorlijk eerste helft viel de ploeg echter ver terug en had het een uitstekende Cillessen nodig om de 1-0 over de streep te trekken.

Ajax had de controle over de eerste helft, maar bracht voor het doel te weinig. De ploeg had moeite door de hechte defensie van de Polen heen te komen. In de 35ste minuut was het raak voor Ajax. Milik krulde de bal met links in het doel. Het doelpunt brak de wedstrijd open.

Na rust gooiden de Polen de schroom van zich af. Opnieuw kon Ajax het spel van de eerste helft niet volhouden. Onder de fysieke druk van de Polen leek Ajax even te bezwijken. Legia kreeg kans op kans maar vond steeds opnieuw een uitblinkende Cillessen op haar pad.

Halverwege de tweede helft nam de druk van de Polen af en kon Ajax rustiger ademhalen. Ajax ging in de slotfase nog op zoek naar meer, maar tot grote kansen kwam het niet meer.

Opstelling Legia Warschau

Kuciak, Broz, Rzezniczak , Dossa Júnior, Guilherme, Maslowski, Vrdoljak, Jodlowiec, Zyro, Orlando, Kucharczyk

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Legia Warschau

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.