10 december 2014
-
Champions League
-

Ajax heeft zich op overtuigende wijze verzekerd van de derde plaats in de Champions League poule. In de Amsterdam Arena werd het Cypriotische APOEL met 4-0- verslagen. Lasse Schone zette Ajax op koers met de eerste twee doelpunten.

APOEL stelde zich ondanks dat de ploeg moest winnen heel verdedigend op. Ajax was verrast door het systeem van de tegenstander en had alle moeite oplossingen te vinden. In het tweede deel van de eerste helft kwam er langzamerhand wat meer gevaar van Ajax zijde. Op slag van rust kreeg Ajax een penalty. Milik werd licht aangeraakt en kreeg akkelijk een penalty. Schone aarzelde niet en zette de ploeg op voorsprong.

In de rust zette Frank de Boer orde op zaken. Met zijn tactische wijzigingen wist Ajax het spel van APOEL wel te bespelen. Daardoor ontstond er een veel leukere tweede helft met veel gevaar van Ajax. Vijf minuten in de tweede helft was het duel al beslist. Schone zette een aanval op en kon uiteindelijk een afvallende bal binnenschieten. Vlak daarna wist Kishna zich te ontdoen van twee verdedigers en gaf vervolgens een uitstekende voorzet die knap door Klaassen werd binnengekopt. Het werd uiteindelijk ook nog 4-0 door Milik die door Klaassen vrij werd gezet. Ajax kreeg nog kansen op meer doelpunten, maar stelde zich tevreden met het kwartet.

Eindstand CL-poule: Ajax eindigt als derde

In de andere wedstrijd in de poule verzekerde Barcelona zich van de poulewinst door een 3-1 zege op PSG. Ajax eindigt definitief als derde door de winst op APOEL.

(Gepost door -)

Lasse Schone liet na afloop weten tevreden te zijn met de plaatsing voor de laatste 32 van de Europa League. 'Voor rust was het moeizaam. We kwamen er moeilijk doorheen. APOEL speelde anders dan verwacht en het was daarom zoeken. In de tweede helft speelden we het wel goed uit,' aldus de Deen voor de camera van de NOS.'Uiteindelijk is het een mooie avond geworden. Het voelt nu als een troostprijs, maar wel een prima troostprijs.'

De Boer: uiteindelijk spelen we ze wel kapot

Frank de Boer was na te spreken over de 4-0 zege, al had hij de nodige kritische kanttekeningen over de eerste helft. "Ik moet de ploeg een compliment maken. Ze hebben een goede prestatie geleverd. Maar we waren ook slordig in balbezit en dan ging het tempo er te vaak uit," zo gaf hij aan voor de camera van de NOS. "De ploeg had in de eerste helft geen idee wat er gebeurde. Tegen dit systeem komen we nooit te spelen. Onze ploeg wist niet hoe ze daar mee om moesten gaan. Ze hadden sneller om moeten schakelen naar drie verdedigers. Dat hadden ze eerder moeten oppikken."

"Uiteindelijk spelen we ze wel kapot, en dat was het doel. Ik moet de ploeg een groot compliment hoe we continu druk hebben gegeven, tot aan de 90ste minuut nog. Het is achteraf doodzonde dat we niet meer druk hebben kunnen zetten op Paris Saint Germain. Daar hebben we gewoon te weinig punten voor gehaald. Er zullen geen zwakke ploegen bij de loting voor de Europa League meer zijn. We kunnen onze borst natmaken, ook in de Europa League. Maar het is duidelijk dat we ver willen komen in het toernooi."

Opstelling APOEL FC

Pardo, Sergio, Papazoglou, Carlao, Antoniadis, Gomes, Nuno Morais ('72 Artymatas), Efrem ('65 Aloneftis), Vinicius, Alexandrou, Sheridan ('65 Sotiriou)

Ajaxfanzone.nl: Ajax - APOEL NicosiaAjaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Apoel Nicosia

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 2-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.26. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.