28 oktober 2014
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft dinsdagavond in de derde ronde van de KNVB beker met 0-4 gewonnen uit bij Urk. Voor rust tekenden Duarte en Milik (2x) voor de doelpunten. Debutant Zivkovic tekende vlak voor het einde voor zijn eerste doelpunt in het eerste elftal.

Urk begon fel en agressief aan het duel tegen Ajax. De ploeg van Frank de Boer leek verrast en ad het daar moeilijk mee in de eerste 20 minuten. Nadat Ajax de concentratie hervond op het sportpark van Urk liep Ajax binnen een paar minuten uit naat 0-3. Eerst was het Lerin Duarte voor de 0-1, waarna Arek Milik met twee treffers Ajax op 0-3 zette, de eerste daarvan was vanaf de penaltystip.

In de tweede helft verzuimde Ajax alleen verder uit te lopen en er een grote uitslag van te maken. In de slotfase kreeg Zivkovic nog de beloning voor zijn debuut door de 0-4 te maken.

Ajax naar achtste finales, donderdagavond laat de loting

Ajax heeft zich via de 0-4 zege geplaatst voor de achtste finales van de KNVB beker. Donderdagavond laat zal de loting verricht worden voor de achtste finales.

Opstelling Urk

Koffeman, Snoek, Kramer, Lindeboom ('50 Nagel ('69 Hakvoort)), Brands, De Boer ('63 Nentjes), Van Sloten, Nagel ('69 Hakvoort), Snoek, Tol, De Boer ('63 Nentjes)

Ajaxfanzone.nl: Urk - AJAXAjaxlife.nl: Fotoverslag SV Urk - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.