Ajax ook te sterk voor AZ: 1-3

17 augustus 2014
-
-

Ajax is de competitie uitstekend begonnen. Na de 4-1 winst op Vitesse was de ploeg met 1-3 te sterk voor AZ. Daarmee heeft Ajax al twee van de drie vorig seizoen verloren wedstrijden gewonnen. En dat na twee competitiewedstrijden. Volgende week wacht Ajax - PSV.

Ajax begon goed aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen was de 0-1 dan ook verdiend. Davy Klaassen schoof de bal, na een steekbal van Schone, in de verre hoek langs AZ keeper Esteban. In het vervolg van de eerste helft kwam Ajax enkele malen goed weg bij mogelijkheden van AZ.

Na rust profiteerde Berghuis van een fout van Viergever. Hij zette de thuisclub prompt op 1-1. Ajax aarzelde daarna niet meer en nam het heft in de wedstrijd in handen. De 1-2 kwam op naam van de opnieuw cruciale Lasse Schone. Hij rukte vanaf de zijlijn op en haalde mooi uit vanaf de rand van het strafschopgebied. Ajax kreeg in het vervolg een reeks kansen om de wedstrijd te beslissen. Dat had Ajax uiteindelijk nog duur komen te staan bij een uitval van AZ.

Het was echter invaller El Ghazi die in de 90ste minuut de punten definitief voor Ajax binnenhaalde met de 1-3. Hij schoot de bal op schitterende wijze met rechts in de kruising. Daarna waren de druiven zuur voor AZ, een opstootje volgde op het veld, welke door Blom gesust werd met gele kaarten voor Gouweleeuw en Moisander.

Ajax op doelsaldo tweede

Ajax staat na het tweede competitieweekend op doelsaldo tweede achter PSV. Met Vitesse en AZ al achter de rug is dat echter een stand om heel tevreden over te zijn. De ploeg heeft na die twee traditioneel voor Ajax loodzware wedstrijden inmiddels een doelsaldo van 7-2. Volgende week staat Ajax - PSV op het programma.

[video] De Boer: hadden wel zes goals kunnen maken

(Gepost door -)

De Boer tevreden over Sigthorsson

Frank de Boer verraste vooraf door met Kolbeinn Sigthorsson te starten in de basis. "Kolbeinn maakte op trainingen goede indruk. Hij verdiende een kans. Hij brengt nu meer dan Arek Milik," zo gaf de Ajax coach aan tijdens de persconferentie. 'Ik ben blij dat ik hem heb laten starten. Hij heeft het goed ingevuld al was het voor hemzelf lekker geweest als hij had gescoord. Maar hij won bijna elk duel vandaag.'

Opstelling AZ

Esteban, Johansson ('77 Elm), Gouweleeuw, Wuytens, Poulsen, Gudelj, Ortiz, Henriksen, Berghuis, Tankovic, Hupperts

Ajaxlife.nl: Fotoverslag AZ - AjaxAjaxfanzone.nl: Fotoverslag AJAX - AZ

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 26 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 1-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.25. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.