Ajax haalt met 4-0 uit tegen AZ

23 februari 2014
-
-

Ajax heeft zich gerevancheerd voor het echec tegen Red Bull Salzburg afgelopen donderdag via een 4-0 zege op AZ. In de Amsterdam Arena was Ajax veel te sterk voor de angstgegner van de laatste jaren.

AZ had in de beginfase ene unieke kans om op voorsprong te komen, Berghuis verzuimde te scoren. Niet veel later, in de vierde minuut, was het Siem de Jong die voor Ajax voor de openingstreffer zorgde. De aanvoerder verdiende zichzelf daarmee wat extra zelfvertrouwen. De ploeg kreeg vervolgens een reeks kansen, maar slaagde er voor rust niet in de score te verdubbelen. Het zag wel Fischer met een hamstringblessure naar de kleedkamer vertrekken.

Na rust mocht Lerin Duarte na een prachtige aanval van Ajax de 0-2 maken. Ricardo Kishna mocht als invaller zijn eredivisie-debuut maken en geheel in lijn van de traditie bij Ajax tekende het talent voor de derde treffer, een schitterende vanaf links. Het slotakkoord was voor Duarte, die zijn matige wedstrijd tegen Salzburg, met twee treffers en goed spel op het middenveld wegspoelde.

Ranglijst: Ajax loopt uit naar zes punten voorsprong

Ajax is net als de afgelopen weekenden opnieuw verder uitgelopen. Terwijl Ajax zelf AZ versloeg, bleef FC Twente op 2-2 steken tegen Feyenoord. De voorsprong van Ajax op FC Twente bedraagt nu maar liefst zes punten. Vitesse volgt op acht punten en de tegenstander van volgende week, Feyenoord, op negen punten.

Opstelling AZ

Esteban, Reijnen, Gouweleeuw, Wuytens ('46 Johansson), Viergever, Henriksen, Ortiz ('70 Haye), Elm, Berghuis, Johansson, Beerens

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - AZAjaxfanzone.nl: Supportersfotoverslag Ajax- AZ
F-side.nl: AJAX-AZ (4-0)sthcrw.nl: Fotoverslag Ajax - AZ (4-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.