Pijnlijke afstraffing in Arena door Red Bull: 0-3

20 februari 2014
-
Europa League
-

Ajax heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de Amsterdam Arena. Ajax verloor kansloos in eigen huis met 0-3 en kon daar weinig op afdingen.

Salzburg zette vanaf het begin van de wedstrijd druk op de verdediging van Ajax. De ploeg van Frank de Boer had daar totaal geen antwoord op. Ajax kon zich niet onder de druk uitvoetballen, waardoor Salzburg heerste. De 0-3 bij rust was dan ook een stand die de verhoudingen recht aandeed. Bij de derde zag Soriano Cillesen voor de goal staan. Hij schoot bijna vanaf de middellijn de bal over de Ajax keeper binnen.

In de rust kon De Boer het tij niet keren. De Oostenrijkers bleven druk zetten waardoor Ajax nauwelijks aan voetballen toe bleef komen. De echte felheid werd langzamerhand minder bij de Oostenrijkers, waardoor het niet nog erger werd voor Ajax. Ajax probeerde het wel om nog iets terug te doen en de uitgangspositie nog iets te verbeteren voor de return, dat zat er echter nauwelijks in.

Uitslag: 0-3 (0-3)

0-1 Jonathan Soriano ('14, penalty)
0-2 Mane ('21)
0-3 Jonathan Soriano ('35)