Schone schiet Ajax met drie treffers naar zege op Heerenveen

16 februari 2014
-
-

Ajax heeft zondagmiddag een simpele overwinning behaald in de Amsterdam Arena. Het was de eerste keer dat Marco van Basten als trainer van Ajax verloor. De vorige drie duels eindigden in een gelijkspel.

Ajax zette de Friese tegenstander vanaf het begin vast. Dat leverde al snel diverse mogelijkheden op. In de twaalfde minuut kwam Ajax verdiend op voorsprong. Lasse Schone mocht vanaf de penaltystip aanleggen na een overtreding op Siem de Jong. Zes minuten later mocht hij dat nog eens overdoen na een handsbal van Marzo. Op dat moment had Ajax via Moisander al eens de paal geraakt en zag de ploeg een doelpunt van Fischer onterecht vanwege buitenspel worden afgekeurd.

In tegenstelling tot de vorige onderlinge wedstrijd gaf Ajax een 2-0 voorsprong nu niet meer weg. Ajax bleef domineren al werd het in de tweede helft allemaal wat minder. Daardoor mochten de Friezen nog wat hoop koesteren terug te komen in de wedstrijd. Met zijn derde doelpunt acht minuten voor tijd maakte Schone ook aan dat laatste restje hoop een einde.

Ranglijst: Ajax neemt meer afstand

Ajax neemt met de week meer afstand van de concurrentie. Dit weekend lieten Feyenoord en Vitesse punten liggen. De voorsprong op de eerste achtervolger FC Twente bedraagt vier punten, de voorsprong op Feyenoord zeven punten en op Vitesse inmiddels acht punten.

Opstelling SC Heerenveen

Nordfelt, Marzo, Kum, Van de Berg ('85 Van Aken), Van Anholt ('71 Dijks), De Roon, Ziyech, De Kamps, Van la Parra ('67 Lurling), Finnbogason, Basacigoklu

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - sc HeerenveenAjaxfanzone.nl: Supportersfotoverslag Ajax - sc Heerenveen
F-side.nl: Foto's AJAX-Heerenveen (3-0)sthcrw.nl: Fotoverslag Ajax Heerenveen (3-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 11 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.