Sigthorsson kopt Ajax naar late zege

6 februari 2014
-
-

Ajax heeft donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met veel pijn en moeite weten te winnen. Kolbeinn Sigthorsson was als invaller de matchwinnaar door kort voor tijd de ban te breken en de 2-1 binnen te koppen.

Ajax kreeg in de eerste helft de nodige goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Onder andere Siem de Jong en Bojan Krkic hadden het vizier echter niet op scherp. Het was diezelfde Bojan die onderuit ging in het strafschopgebied en daarmee een penalty binnensleepte voor Ajax. Lasse Schone benutte de penalty vervolgens overtuigend. Ajax ging door op zoek naar de 2-0. Klassen was dichtbij met een bal op de lat, datzelfde overkwam Schone even later.

Waar Ajax de kansen liet liggen was het Groningen dat tegen de verhouding in wel trefzeker was. Filip Kostic kreeg de ruimte en schoot via de binnenkant van de paal de 1-1 binnen.

Na rust werd Ajax slordig en kreeg FC Groningen de kansen. Het blijkt een euvel dat Ajax de laatste weken steeds vaker overkomt. Vermeer en de lat voorkwamen de 1-2 voor Groningen. Dankzij de invallers kon Ajax zich herpakken en in de slotfase alsnog de zege naar zich toetrekken. Het was Poulsen die de bal voorgaf en Sigthorsson de kans gaf matchwinnaar te worden door de 2-1 binnen te koppen.

De Jong: 'we maken het onszelf heel lastig door de doelpunten niet te maken'

(Gepost door -)

'We hebben in ieder geval de drie punten,' zo liet een opgeluchte Siem de Jong weten voor de camera van Fox Sports. 'Het was een zwaarbevochten zege, maar ik ben er heel blij mee. Je moet het jezelf veel makkelijker maken in de eerste helft waarin je de kansen gehad hebt. Je moet de doelpunten gewoon maken. In de tweede helft kan het dan beide kanten op en hebben we wat geluk.'

De Jong speelde ruim een uur mee en had het moeilijk. 'Het was een tijdje geleden', zo gaf hij aan.

Opstelling FC Groningen

Bizot, Burnett, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum, Chery, Kieftenbeld, Van Nieff ('86 Zeefuik), Kostic, De Leeuw ('75 Zivkovic), Kirm

sthcrw.nl: Ajax-FCGroningen 2-1Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - FC Groningen
Ajaxfanzone.nl: Fotoverslag AJAX - GroningenF-side.nl: AJAX-FC Groningen (2-1)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.86. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.