Ajax wint lastige uitwedstrijd met 2 - 3

15 augustus 2004
-
-

Ajax is de competitie begonnen met een zwaarbevochten 2-3 zege in Enschede. Ajax was in de eerste helft heer en meester tegen FC Twente en kwam terecht op een 0-2 voorsprong via doelpunten van De Mul en Van der Vaart. Direct an rust werd het zelfs 0-3. Vanaf de aftrap wist de ploeg na zes balcontacten de 0-3 te scoren via Ibrahimovic. Daarna liet Ajax verrassend de kaas van het brood eten door het jonge FC Twente. Door persoonlijke fouten kwam FC Twente op 2-3 via Touzani en N'Kufo. Het duel kon vervolgens alle kanten op in een spannend duel. Ajax zou de 2-3 uiteindelijk wel naar huis mee kunnen nemen.

[later meer]

Boukhari opvallend bij rentree

Nourdin Boukhari vervulde een opvallende rol bij zijn terugkeer in de selectie. De vleugelaanvaller stond direct weer in de basis als linkerspits en was opvallend aanwezig in de wedstrijd met een reeks goede passes. Hij werd bij Canal+ verkozen tot Man of the Match. "Ik sta nog steeds onder contract bij Ajax. Ze hebben me nodig, dus sta ik er ook. Ik doe altijd mijn best en ga er gewoon voor als ze mij nodig hebben" aldus Boukhari. "Het ging persoonlijk wel lekker, ik speelde niet onaardig. Ik had een paar mooie ballen. Het mag niet gebeuren dat we ze nog terug laten komen maar gelukkig hebben we toch gewonnen.

Ronald Koeman slechts deels tevreden

Ronald Koeman was na afloop slechts deels tevreden over de overwinning van Ajax in Enschede. "Via twee stilstaande situaties komen ze terug. En dan moeten ze eigenlijk ook nog een penalty krijgen, tenminste voor zover ik dat kon zien van de kant. Dan moet je een signaal geven van de kant en heb ik er drie man tegelijk uitgehaald. Als ze het zelf niet oplossen moet je ingrijpen. Daarbij kwam dat Van der Vaart en Ibrahimovic beiden al een kaart hadden gekregen. Ibrahimovic had met name in de eerste helft heel veel balverlies. Die blijft grillig. Maar je mag na rust nooit meer zo in de problemen komen. Met het inbrengen van Galasek kwam er een beetje rust en voetbal in het elftal. We hebben een heleboel goede voetballers, maar ze zijn misschien toch een beetje te makkelijk. We gingen teveel in de fout op de momenten dat we geen balbezit hebben. Maar na de 2-3 moeten we het gewoon uitspelen en alsnog met 2-4, 2-5 winnen door rustig te blijven en de kansen te benutten."

"We moeten natuurlijk niet alles negatief bekijken. Je wint hier een moeilijke wedstrijd die wij vorig seizoen nog verloren."

Opstelling FC Twente

Boschker, Schuurman, Touzani, Zomer, Fafiani, Rahim, Sibum ('46 Wellenberg), Afonso ('61 El Ahmadi), Cziommer, Culina, N'Kufo

Ofa.nl: Fotoverslag FC Twente - AjaxAjax Foto Side: Foto's FC Twente - AjaxF-side.nl: FC Twente-Ajax (2-3)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.