Late zege Ajax uit bij GA Eagles: 0-1

26 januari 2014
-
-

Ajax heeft zondagmiddag een late zege behaald uit bij Go Ahead Eagles. Een kwartier voor tijd zorgde Lasse Schone uit een vrije trap voor de enige treffer van de wedstrijd.

Ajax begon wervelend aan de wedstrijd. In de eerste minuten kreeg de ploeg drie grote kansen op rij. Moisander, Sigthorsson en De Sa lieten kansen leggen om Ajax al vroeg op voorsprong te zetten. Nadat de eerste fase zonder doelpunten verliep stelde Go Ahead Eagles orde op zaken en wist het de verdedigende rijen compact te houden. Zelf werd het door slordig verdedigen bij Ajax zelfs enkele malen gevaarlijk.

Na rust trof De Sa de lat. Het was uiteindelijk een kwartier voor tijd invaller Schone die de ban brak. Eerst schoot hij een vrije trap zwak in de muur. In de rebound haalde hij met zijn mindere linkerbeen uit en trof hij doel, 0-1. De thuisploeg drong vervolgens aan op zoek naar de gelijkmaker. Aan de andere kant kreeg Ajax de beste kansen. Bojan was dichtbij met een inzet op de lat. Het zou echter bij de 0-1 blijven voor Ajax.

Ranglijst: Ajax loopt twee punten uit op Vitesse

Ajax is na de zege in Deventer nu ook in punten alleen koploper. Concurrent Vitesse kwam in de derby tegen NEC niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ajax heeft daardoor nu twee punten voorsprong.

Achtste competitiezege op rij voor Ajax

Waar Ajax de afgelopen jaren onder Frank de Boer in de tweede competitiehelft een enorme reeks neer moest zetten om de achterstand in te halen en de landstitel binnen te halen, daar heeft de ploeg inmiddels nu al de achtste competitiezege op rij behaald. Daarmee staat de ploeg nu in januari al fier en koen bovenaan.

Opstelling Go Ahead Eagles

Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk, Overgoor ('83 Amevor), Rijsdijk ('67 Lambooij), Turuc, Antonia ('90 Kavak), Kolder, Houtkoop

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Go Ahead Eagles - AjaxAjaxfanzone.nl: Fotoverslag Go Ahead Eagles - Ajax
sthcrw.nl: Go Ahead Eagles - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.