22 januari 2014
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale van de KNVB beker. Na een moeizaam begin won Ajax alsnog overtuigend met 3-1 van aartsrivaal Feyenoord.

In de beginfase had Ajax het net als tegen PSV moeilijk et het druk zetten van de tegenstander. Ajax kon daar te weinig onderuit voetballen. Dat leverde Feyenoord kansen en het openingsdoelpunt op. Vilhena lepelde de bal over de uitkomende Vermeer, waarna Boetius het laatste tikje gaf voor de 0-1. Daarna moest Boilesen nog op de lijn redding brengen.

Na een half uur kwam Ajax beter in de wedstrijd. Dat leverde ook de gelijkmaker op. Blind stuurde Fischer diep die vervolgens zijn tegenstander en de doelman van Feyenoord kansloos liet. Ajax leek daarna direct door te duwen naar de voorsprong. Dat duurde uiteindelijk tot halverwege de tweede helft voordat Ajax die tot stand kon brengen. Bojan was bij een rebound scherp en tikte de 2-1 binnen. Via een counter bezegelde invaller Serero in blessuretijd definitief het lot van Feyenoord.

Ajax elf thuisduels op rij ongeslagen tegen Feyenoord

Ajax begint thuis in de Arena een onneembare vesting te worden voor Feyenoord. De ploeg is maar liefst al elf thuisduels op rij ongeslagen tegen Feyenoord. Van die elf duels won Ajax er tien. Van de laatste 20 duels uit en thuis verloor Ajax er slechts een, zo weet statistiekenbureau Infostrada te melden.

'84 Kolbeinn Sigþórsson voor Bojan Krkic

Mulder, Janmaat, Van Beek, Mathijsen ('75 Nelom), Martins Indi, Clasie, Immers, Vilhena ('88 Goossens), Schaken, Pelle, Boetius ('75 Armenteros)

Ajaxfanzone.nl: Supportersfotoverslag Ajax - feyenoordAjaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Feyenoord
F-side.nl: Foto's AJAX-010 (beker) 3-1

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 14 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.