17-jarige Riedewald redt zege voor Ajax via twee late doelpunten

22 december 2013
-
-

Ajax had twee doelpunten van de invaller Riedewald nodig, notabene op zijn 17e als linksback invallend, om de winst vanuit Kerkrade mee te nemen.

Ajax had in de eerste helft het overwicht en kreeg via Sigthorsson, Schone en Serero goede kansen op de openingstreffer. Het was echter Dijkhuizen die uit een hoekschop van Roda JC binnenkopte. Op slag van rust leek Ajax op 1-1 te komen, maar een doelpunt van Klaassen werd terecht overigens vanwege buitenspel afgekeurd.

In de tweede helt duurde en duurde het maar voordat de verdiende gelijkmaker viel. Met name Sigthorsson en Fischer hadden het zondagmiddag niet, zij zouden dan ook vervangen worden. De gouden wissel kwam tien minuten voor tijd toen Frank de Boer Jairo Riedewald zijn eredivisiedebuut liet maken. In de 88ste minuut en twee minuten in blessuretijd kantelde hij hoogstpersoonlijk de wedstrijd.

Opstelling Roda JC

Kurto, Dijkhuizen, Bonevacia, Biemans, Van Peppen, Hupperts, Sutchuin Djoum, Donald, Kali, Paulissen, Nemeth ('32 Hocher)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Roda JC - AjaxF-side.nl: Roda JC - Ajax (1-2)
Ajaxfanzone.nl: Fotoverslag Roda JC - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.