Teleurstellende 0-0 Ajax thuis tegen RKC

26 oktober 2013
-
-

Ajax is op zeer teleurstellende wijze blijven steken op een 0-0 gelijkspel thuis tegen RKC Waalwijk. Tegen de hekkensluiter had Ajax uiteraard veel meer balbezit, maar ging alles in een veel te laag tempo. Ajax speelde de tegenstander daardoor ook niet kapot, het handelsmerk van Frank de Boer. RKC kon het daardoor tot het einde toe belopen. Tegen het zeer verdedigende RKC hadden de spelers ook de individuele actie niet om het verschil te maken. Daardoor werd het een gezapig potje.

Ranglijst: Ajax laat de koppositie liggen

Ajax heeft zaterdagavond de kans op de koppositie laten liggen. nadat FC twente verrassend onderuitging bij ADO Den Haag zou Ajax bij een zege in ieder geval voor een dag koploper zijn geworden.

De Boer: 'we hadden de vorm van de dag niet'

Frank de Boer was na afloop realistisch. 'We hadden de vorm van de dag vandaag niet. We speelden in een te laag tempo. Daardoor konden we de RKC muur niet slechten. De ruimtes waren heel klein, dat is natuurlijk het recht van RKC. Het is aan ons om dan de oplossing te zoeken. Dar lukte niet. Het tempo was daarvoor te laag. Teveel spelers speelden onder de maat.'

'Rechtsback' Schone al na vijf minuten door zijn enkel

(Gepost door -)

Lasse Schone stond waarschijnlijk ook tot zijn eigen verrassing weer rechtsback. Vrijdag sprak hij nog de verwachting uit dat dat niet veel meer zou gebeuren. Frank de Boer gaf voor de wedstrijd aan dat de keuze voor Schone niet alleen vanwege klachten van Van Rhijn was, maar vooral ook een tactische. Met Ajax vooral op de helft van de tegenstander zou hij meer hebben aan Schone. De Deen ging echter al na vijf minuten door zijn enkel. Hij ging wel verder, maar moest uiteindelijk vlak na rust gewisseld worden.

Opstelling RKC Waalwijk

Seda, Apau, Van Hoevelen, Gouano, Amieux, Anderson, Duits, Braber, Schet ('69 Jungslager), Beauguel, Joachim ('82 Tavares)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - RKC WaalwijkF-side.nl: Foto's Ajax-RKC Waalwijk
Ajaxfanzone.nl: Fotoverslag Ajax - RKC Waalwijk

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  2 2-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.34. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.