Eindelijk zege Ajax op FC Utrecht: 3-0

6 oktober 2013
-
-

Ajax heeft na zes eredivisieduels op rij zonder zege tegen FC Utrecht eindelijk weer eens weten te winnen van de ploeg uit de Domstad. Het werd in de Arena uiteindelijk 3-0 voor Ajax.

Het zag er in de beginfase niet naar uit dat het een makkelijke middag zou gaan worden. Ajax begon matig aan de wedstrijd. Aan beide kanten was slechts een grote kans te noteren. Het was Serero, die als vroege invaller voor Siem de Jong zijn ploeg op sleeptouw nam. Hij deed weinig fout en zette Ajax op slag van rust op 1-0. De Jong viel met hamstringklachten uit, hij had er afgelopen week ook al last van.

Na rust besliste Klaassen al snel de wedstrijd. Hij scoorde uit een rebound na een schot van Denswil. Ajax had vervolgens volledige controle en niets meer te vrezen van FC Utrecht. Voor het doelsaldo en zijn eigen vertrouwen maakte Hoesen er vlak voor het einde ook nog 3-0 van.

Ranglijst: Ajax klimt naar derde plaats

Ajax is via de 3-0 zege op FC Utrecht naar de derde plaats op de ranglijst geklommen. De ploeg heeft slechts een punt achterstand op FC Twente en PSV.

Opstelling FC Utrecht

Ruiter, Markiet, Derijck, Heerings, Van der Maarel, Mortensson, Ayoub, Toornstra, Oar ('62 Mulenga), Van der Gun, De Ridder ('75 Van Velzen)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - FC UtrechtAjaxfanzone.nl: Supportersfotoverslag Ajax - FC Utrecht
F-side.nl: Foto's Ajax-fc utrecht

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 43 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 3-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.56. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.