Ajax haalt uit: 6-0

28 september 2013
-
-

Ajax heeft met 6-0 uitgehaald tegen Go Ahead Eagles. Bij rust was de stand nog 0-0. Alle zes de doelpunten vielen in een tijdsbestek van slechts 20 minuten, vier goals zelfs binnen zes minuten.

In de eerste helft was Ajax al de betere, maar wist het de kansen niet te benutten. Na het missen van de kansen zakte Ajax in de eerste helft weg en werd Go Ahead Eagles gevaarlijker. Na rust brak Van der Linden de ban door een knullig eigen doelpunt te maken. Vervolgens kwam Ajax in notime op 4-0 via De Sa en twee keer Sigthorsson. Duarte en De Jong completeerden vervolgens de 6-0.

Ajax scoorde vier keer binnen zes minuten, geen record

Ajax scoorde vier keer in zes minuten, geen record
Ajax scoorde tegen Go Ahead Eagles maar liefst vier keer in een tijdsbestek van slechts zes minuten. Alle zes de doelpunten vielen binnen 20 minuten. De snelle vier doelpunten zijn geen record. Het Eredivisie record is 4 goals in 4 minuten van Go Ahead in 1967 tegen DOS, zo meldt statistiekenbureau Infostrada.