Vernieuwd Ajax blijft op 1-1 steken in Groningen

1 september 2013
-
-

Ajax slaagde er ook in het derde uitduel van het seizoen niet in om te winnen. Zonder Alderweireld en Eriksen stond er een vernieuwd Ajax op het veld. De ploeg bleef uit bij FC Groningen op 1-1 steken na een 0-1 stand bij rust.

Net als in de vorige duels was er voor rust eigenlijk heel weinig aan de hand. Ajax kwam verdedigend niet in de problemen. Na ruim een kwartier kwam Ajax op voorsprong via een afstandschot van Schone. De ploeg kreeg de kansen om het duel al in de eerste helft op slot te gooien.

Na rust gooide FC Groningen het schroom wat meer van zich af. Dat leverde gevaar op van het doel van Ajax. Vermeer, ie enkele uitstekende reddingen had, ging bij de 1-1 echter in de fout. Hij kreeg een inzet niet klemvast, waarna de oplettende Zeefuik de bal kon binnenglijden. In de slotfase gingen beide ploegen voor de winst. Voor beiden waren er grote kansen op de 2-1. Die zou echter niet vallen.

Ranglijst: Ajax op vierde plaats

Ajax staat na het gelijkspel uit bij Roda JC vierde op de ranglijst. Daarmee blijft de schade van de loodzware competitiestart redelijk beperkt. De achterstand op PSV bedraagt drie punten.

Complimenten De Boer voor Serero en Denswil

(Gepost door -)

Frank de Boer had na afloop complimenten voor Thulani Serero en Stefano Denswil. Aan de afwezigheid van Eriksen en Alderweireld had het volgens de Ajax coach niet gelegen. 'Ik vond Serero vandaag de beste man van het veld,' zo gaf hij aan voor de camera van Fox Sports. 'Hij was heel balvast, maakte alleen maar goede keuzes. Hij is een perfecte vervanger. Stefano Denswil heeft in mijn ogen foutloos gespeeld. In dat opzicht hebben we hen niet gemist. Alleen moeten we voorin scherper zijn.'

De Boer: 'aanval was niet alert'

Frank de Boer gaf na afloop voor de camera van Fox Sports aan vooral heel teleurgesteld te zijn dat Ajax opnieuw punten heeft laten liggen. 'We geven wedstrijd weer onnodig uit handen, doordat we niet scherp genoeg zijn. Maar daarvoor hebben we al verzuimd het duel op slot te gooien. De opbouw was vandaag wel heel goed, vond ik. Maar het stokte als de bal bij de aanval kwam. Daar waren we niet alert, werden niet de juiste keuzes gemaakt.'

Opstelling FC Groningen

Bizot, Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum, Kieftenbeld, Lindgren ('69 Zivkovic), Chery ('85 Hiariej), Kirm ('46 Zeefuik), Van der Velden, Kostic

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Groningen - AjaxAjaxfanzone.nl: Fotoverslag Groningen - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 1-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.51. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.