Ajax wint Klassieker: 2-1

18 augustus 2013
-
-

Ajax heeft thuis in de Arena de Klassieker weten te winnen. Tegen Feyenoord werd het 2-1 door twee doelpunten van spits Kolbeinn Sigthorsson. Daarmee nestelt Ajax zich weer in de top van de ranglijst.

Ajax had het in de beginfase moeilijk met een fel Feyenoord. Dat leverde al na zes minuten een achterstand op toen Pelle bij de eerste kans van de wedstrijd voor de 0-1 zorgde. Het duurde een kwartier alvorens Ajax echt in de wedstrijd kwam. Vanaf dat moment had Ajax het duel in handen en zette het druk op Feyenoord. Dat leverde een reeks kansen op. Na een half uur spelen was het zover. Het was Vormer die Fischer licht toucheerde in het strafschopgebied. Kuipers twijfelde niet en gaf een penalty ondanks veel commentaar van de Feyenoorders. Drie Rotterdammers zouden geel krijgen. Sigthorsson aarzelde vanaf negen meter niet en zorgde voor de gelijkmaker. Diezelfde Sigthorsson was vervolgens los en kopte via onderkant lat een paar minuten later de verdiende 2-1 binnen.

Ajax kon in de tweede helft niet op dezelfde voet doorgaan. Met de voorsprong in handen en een iets anders georganiseerd Feyenoord zakte het duel weg. Feyenoord probeerde het wel, maar kon geen vuist maken. Het duurde tot het laatste kwartier alvorens Ajax weer echt initiatief kon nemen. De Boer zal zich enigszins zorgen maken over de tweede helft al speelde ook het slechte veld overduidelijk een rol. De zege kwam echter nooit echt in gevaar, de drie punten bleven waar ze horen, in Amsterdam.

Kuipers na zien beelden: 'terechte penalty'

De penalty zorgde vooral aan Feyenoord kant voor veel beroering. Volgens de Rotterdammers was er niets aan de hand en was het een schwalbe. Scheidsrechter Kuipers was echter na afloop na het zien van de beelden gedecideerd. Volgens Kuipers was er licht contact tussen Vormer en Fischer en dus een 'terechte' penalty.

Ranglijst: Ajax stijgt naar voorlopige vierde plaats

Door de zege op Feyenoord stijgt Ajax naar een voorlopige vierde plaats op de ranglijst. Afhankelijk van het resultaat van FC Twente zou Ajax nog een plaatsje kunnen zakken.

[Foto] Ajax fans rouwen om Klassieker

Ajax fans rouwden om de Klassieker vanwege het ontbreken van de uitfans.

'88 Mike van der Hoorn voor Ruben Ligeon

Mulder, Van Beek, Mathijsen ('86 Te Vrede), Martins Indi, Nelom, Vormer, Clasie, Immers ('70 Armenteros), Vilhena, Schaken ('76 Verhoek), Pelle

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - FeyenoordAjaxfanzone.nl: Supportersfotoverslag Ajax - feyenoord
F-side.nl: Ajax wint van 010

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.