Simpele 3-0 zege Ajax op Roda JC

2 augustus 2013
-
-

Ajax kende vrijdagavond een makkelijke competitiestart. In de Amsterdam Arena won Ajax simpel met 3-0 van Roda JC. Na een vroege voorsprong was de wedstrijd al snel bekeken.

Ajax domineerde in de eerste helft en kreeg diverse goede kansen. Dat leverde uiteindelijk twee doelpunten op. Ricardo van Rhijn kon een paar meter voor de goal binnentikken, toen Roda doelman Kurto een inzet niet goed verwerkte. Vervolgens wa shet Siem de Jong die kon binnenwerken na matig uitverdedigen van Roda.

Na de rust zakte Ajax weg in de warme Arena. Het gaf Roda de ruimte, waardoor ze gingen geloven dat er nog iets te halen viel. De ploeg kreeg enkele kansen op de aansluitingstreffer. De grootste kwam vanaf de penaltystip, nadat Blind zijn tegenstander in de zestien aan het shirt had vastgehouden. Pluim schoot de penalty echter hoog over.

De penalty was uiteindelijk de aanzet die de ploeg van Ajax weer op scherp kreeg. Ajax herpakte zich en ging in de slotfase weer op de oude voet verder. Dat leverde nog de 3-0 op voor Fischer. Hij scoorde uit de rebound nadat Siem de Jong de paal had geraakt.

Ajax eerste koploper van seizoen 2013/2014

Ajax is het seizoen gestart waar het vorig seizoen is geëindigd. Ajax is na de eerste zege op Roda JC de eerste koploper van seizoen 2013/2014.

Vermeer al 5 penalties zonder tegengoal

Kenneth Vermeer is bezig aan een unieke reeks. De Ajax doelman is al vijf penalties zonder tegengoal. De keeper stopte zelf penalties van De Graaf, Djuricic, Braber en Immers. Bij Roda JC - Ajax schoot Pluim hoog over.

Opstelling Roda JC

Kurto, Dijkhuizen, Luijckx, Biemans, Van Peppen, Pluim ('84 Bonevacia), Donald, Kali, Hupperts, Nemeth, Hocher

F-side.nl: Ajax-Roda (3-0)Ajaxfanzone.nl: Supportersfotoverslag Ajax-Roda
Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Roda JC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 51 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.