Ajax blijft thuis op 1-1 steken tegen Heerenveen

19 april 2013
-
-

Ajax is vrijdagavond thuis in de Arena op 1-1 blijven steken tegen Heerenveen. De ploeg verzuimde daarmee de concurrentie definitief op veilige afstand te zetten.

Ajax had een groot overwicht, maar kon dat te weinig omzetten in grote kansen. Bij een van die mogelijkheden kon Fischer ongehinderd van een paar meter voor de doellijn binnenkoppen. Ajax leek vervolgens een makkelijke avond tegemoet te gaan. Doordat de tweede treffer uitbleef, mocht Heerenveen bij de hopen. De Friezen hadden daarbij de scheidsrechter mee. Tot drie keer toe had hij Ajax een penalty kunnen en misschien wel moeten geven.

In de tweede helft kwam er steeds meer geloof bij de Friezen. Ze durfden meer vooruit te voetballen en voor de eigen kansen te gaan. Dat leidde acht minuten na rust tot de gelijkmaker van Finnbogason. In het vervolg moest Ajax opnieuw beginnen op zoek naar de voorsprong. Heerenveen was in de aanval eigenlijk net zo gevaarlijk. Moisander trof de paal met een kopbal. Aan de andere kant kreeg El Ghanassy een unieke kans. Hij trof echter een uitstekende Cillessen die zijn ploeg vlak voor tijd redde van een achterstand.

De Boer: zeker twee, misschien wel drie penalties

Frank de Boer legde de schuld voor het puntenverlies bij zijn ploeg. Toch moest hij ook bekennen dat Ajax zeker twee en misschien wel drie zuivere penalties waren ontnomen. Al na zes minuten ging Ramon Zomer met twee handen naar de bal. "Ik dacht dat hij als een handballer of basketballer wilde dribbelen. Dat was een zuivere strafschop," gaf Frank de Boer aan voor de camera van Eredivisie Live.

"Daarnaast legt de scheidsrechter de bal buiten het strafschopgebied terwijl de overtreding binnen het 16-meter gebied werd gemaakt. In de slotfase maakten ze wederom hands in het eigen strafschopgebied. Maar die jongen gleed uit, dus dan begrijp ik nog wel dat de scheidsrechter niet voor een penalty fluit."

Ranglijst: Ajax zes punten voor op Vitesse

Ajax staat na het gelijkspel tegen Heerenveen zes punten voor op Vitesse en zeven op PSV en Feyenoord. Ajax kan nu afwachten of er clubs dichterbij komen dit weekend. Ajax blijft dus sowieso minimaal drie punten en een beter doelsaldo voor op Vitesse.

Opstelling SC Heerenveen

Nordfelt, Van Anholt, Gouweleeuw, Zomer, Kruiswijk, De Roon ('78 Marecek), Kums, Van den Berg, El Ghanassy, Finnbogason ('91 Uth), Djuricic ('30 Van La Parra)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - sc HeerenveenAjaxfanzone.nl: Supportersfotoverslag Ajax-sc Heerenveen
sthcrw.nl: AFC Ajax - SC Heerenveen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.