Ajax neemt voorschot op titel in Eindhoven: 2-3

14 april 2013
-
-

Ajax heeft in Eindhoven een voorschot genomen op de titel. Ajax was de betere in het Philips Stadion en won meer dan verdiend met 2-3. Het bleef lang spannend omdat de ploeg het verzuimde om het al vroeg te beslissen.

Na een gelijkopgaand begin nam Ajax halverwege de eerste helft de wedstrijd in handen. Ajax kreeg met name via Viktor Fischer enkele goede mogelijkheden op de openingstreffer. De vierde kans was uiteindelijk raak. Sigthorsson wist wel raad met een assist van Van Bommel in het strafschopgebied. Ajax kon daarna doordrukken, maar deed dat niet. Uit het niets viel vlak voor rust de gelijkmaker. Eriksen liet het kaas van zijn brood eten door Strootman, die vervolgens Lens in staat stelde de gelijkmaker binnen te schieten. Alderweireld maakte een forse charge om Lens, maar kon de 1-1 niet meer voorkomen.

Na rust had Ajax opnieuw het beste van het spel. Eriksen was slimmer dan de verdediging van PSV en schoot knap in de kort hoek binnen, 1-2. Ajax kreeg vervolgens de ruimte voor meer. De ploeg deed daar te weinig mee. PSV kon via een stilstaand moment terugkomen in de wedstrijd. Een vrije trap van Mertens belandde op de paal, waarna Lens kon binnenschieten. Een kwartier voor tijd had De Boer een gouden wissel. Hij bracht Boerrigter in het veld. Bij zijn eerste de beste actie ging Boerrigter op snelheid weg en profiteerde hij van klungelig verdedigen van invaller Pieters. Boerrigter schoof vervolgens heel beheerst binnen. In de slotfase hield Ajax uiteindelijk vrij makkelijk stand.

[Foto] Ajacieden vieren feest bij uitzinnig uitvak

Ranglijst: Ajax vergroot voorsprong naar vijf punten

Ajax heeft een reuzenstap gezet richting de derde titel op rij. Zelf won Ajax met 2-3 bij PSV en zette het de Eindhovenaren op zes punten achterstand. Vitesse en Feyenoord speelden beiden gelijk. De voorsprong op Vitesse bedraagt nu vijf punten, de voorsprong op Feyenoord net als op PSV zes punten.

[video] Spelers bedanken uitvak

De Boer: 'zege dik en dik verdiend'

Frank de Boer was na afloop uiteraard erg blij met de zege, maar gematigd over het spel van zijn ploeg. 'Ik had liever een beter Ajax gezien. Maar we hebben dik en dik verdiend gewonnen. Er stonden twee angstige ploegen op het veld. In de tweede helft ging het beter. Toen kregen we ook de ruimte om het uit te spelen. PSV was rijp voor de sloop. Maar dat lieten we na. 2-3 winnen bij PSV is natuurlijk heel goed. Het is pas de tweede zege in achttien jaar hier.'

'We hebben zelf PSV een gevoelige tik gegeven. En daarnaast cadeautjes gekregen van Vitesse en Feyenoord. Het ziet er nu heel goed uit voor Ajax.'

[video] Cillessen genoot van de druk

[video] Eriksen: "We hadden het eerder moeten afmaken"

Ajax: Viktor Fischer

Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind, Siem de Jong, Christian Poulsen ('75 Derk Boerrigter), Christian Eriksen, Lasse Schöne, Kolbeinn Sigþórsson ('86 Danny Hoesen), Viktor Fischer ('69 Ryan Babel)

Waterman, Hutchinson, Derijck ('80 Depay), Marcelo, Willems ('73 Pieters), Van Bommel, Toivonen, Strootman, Wijnaldum ('66 Matavz), Lens, Mertens

Ajax Foto Side: psv - AJAXAjaxlife.nl: Fotoverslag PSV - Ajax
Ajaxfanzone.nl: Supportersfotoverslag psv - AJAX

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 32 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 2-3 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.75. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.