Ajax wint makkelijk: 4-1 tegen NEC

31 maart 2013
-
-

Ajax behaalde zondagmiddag een makkelijke overwinning op NEC. De ploeg won uiteindelijk met 4-1. Na acht duels scoorde Viktor Fischer eindelijk weer eens en direct weer twee keer.

Ajax was vanaf het begin veel te sterk voor NEC. De ploeg creerde diverse kansen. Binnen 25 minuten stond de ploeg op 2-0 voor. Eerst was het Viktor Fischer die door het midden door mocht gaan en de 1-0 kon scoren. Een paar minuten later tikte Van Eijden de bal in eigen doel.

Na rust hoefde Ajax niet voluit te gaan. Het was Fischer die met een prachtige lob voor de 3-0 zorgde. Daarmee waren enkele spectaculaire minuten aangebroken. Een minuut later zorgde Van der Velden voor de 3-1. Invaller Ryan Babl zorgde drie minuten later er alweer voor dat de marge naar drie ging.

Ranglijst: Ajax breidt voorsprong uit tot drie punten

Ajax heeft met de zege op NEC optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van PSV en Feyenoord. De ploeg heeft nu drie punten voorsprong op PSV en Vitesse, Feyenoord volgt op vier punten.

Babel viert rentree met doelpunt

Ryan Babel maakte voor het eerst sinds de wedstrijd tegen Feyenoord in januari zijn opwachting weer in het elftal van Ajax. Hij mocht zo'n 20 minuten meedoen en bekroonde zijn rentree binnen tien minuten met een treffer.

NEC: Conboy

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind, Siem de Jong, Lasse Schöne, Christian Eriksen, Derk Boerrigter ('73 Danny Hoesen), Kolbeinn Sigþórsson ('72 Ryan Babel), Viktor Fischer

Opstelling NEC

Babos, Will, Van Eijden, Cmovs, Conboy, Van der Velden ('85 Falkenburg), Palsson, Stutter ('46 Foor), Koolwijk, Platje, Rieks

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - NECAjaxfanzone.nl: AJAX-NEC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 36 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.