Ajax uitgeschakeld voor de beker na 0-3 tegen AZ

27 februari 2013
-
KNVB Beker
-

Ajax is in de halve finale van de KNVB uitgeschakeld door AZ. Na een matige halve finale trok AZ uiteindelijk geflatteerd en onverdiend met 0-3 aan het langste eind.

Ajax domineerde in de eerste helft, maar deed dat in een te laag tempo om echt gevaarlijk te worden. AZ wachtte af en hoopte Ajax vooral op 0-0 te houden. Dat ging de ploeg uit Alkmaar goed af.

In de tweede helft kreeg Ajax iets meer mogelijkheden. Het was echter AZ dat uit het niets op voorsprong kwam. Altidore kon een voorzet vanaf rechts makkelijk boven zijn tegenstander binnenkoppen. Dat gebeurde een kwartier voor tijd. Voor Ajax restte er niet teveel tijd meer om een en ander te repareren. De ploeg probeerde het wel, maar gaf AZ daarmee de ruimte om te counteren. Na een niet bestrafte handsbal kon Gudmundsson doorgaan en in de 88ste minuut de wedstrijd beslissen. Dat Altidore er in blessuretijd nog 0-3 van maakte via een lobje was slechts voor de statistieken.

Uitslag: 0-3 (0-0)

0-1 Altidore ('74)
0-2 Gudmundsson ('88)
0-3 Altidore ('93)