Ajax laat onnodig punten liggen: 1-1 tegen Roda

10 februari 2013
-
-

Ajax heeft geheel onnodig in eigen huis punten laten liggen. Ajax was veel te sterk voor Roda JC, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor verzuimde de ploeg de achterstand op PSV te verkleinen tot één punt.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en zette Roda JC van meet af aan onder druk. De druk leverde weinig grote kansen op. Naarmate de eerste helft vorderde bleek Ajax een groot overwicht houden, maar ontbrak de echte scherpte voorin om kansen te creëren. Roda JC speelde compact en verdedigend. Via de counter probeerde de ploeg gevaarlijk te worden. Bij de tweede mogelijkheid, na 39 minuten, was het raak. Ramzi schoof de bal langs Vermeer. Geheel tegen de verhouding in ging Ajax met een 0-1 achterstand rusten.

Na rust zocht Ajax opnieuw de aanval en kwam de kansen er wel. Het was nota bene Daley Blind, die met zijn eerste officiële doelpunt voor Ajax, de Amsterdammers op 1-1 bracht. Debutant Cuenca ging goed door in het strafschopgebied en zorgde daarmee met een van zijn laatste acties voor de assist. Ajax kreeg vervolgens kans op kans op de gelijkmaker. Steeds weer stonden de verdedigers, keeper en de lat (inzet Sigthorsson) Ajax in de weg van de bevrijdende 2-1. Ook de 5 minuten blessuretijd mochten de ploeg uiteindelijk niet baten. De bal wilde er niet in.

Ranglijst: Achterstand op PSV blijft drie punten

Ajax heeft verzuimd te profiteren van het gelijkspel van PSV zaterdagavond. De achterstand van Ajax op de koploper blijft nu drie punten.

[video] Blind scoort zijn eerste: "maar ik had liever gewonnen"

De Boer: dit was zo'n duel dat het doelpunt niet wil vallen

Frank de Boer was na afloop uiteraard niet blij met het onnodig puntenverlies. Hij zag zijn ploeg wel goed spelen. "We hebben gewoon goede wedstrijd gespeeld. Ik heb Ajax nog niet zo goed zien spelen als in eerste kwartier. En daarna was het ook goed in de eerste helft. Het is moeilijk om tegen een compact team veel kansen te creëren. In de tweede helft kwamen de kansen. Roda heeft het met kunst en vliegwerk overleefd. Dit was zo'n wedstrijd dat de goal niet wíl vallen. Natuurlijk kunnen wij beter. Met name in afronding. Maar ik wil mijn team compliment maken dat ze erin zijn blijven geloven.'

De coach baalde van de supportersactie, die uit protest voor de gegeven stadionverboden van vorige week hun mond dicht hielden. 'Ik weet niet precies wat er aan de hand was. Maar juist in dit soort momenten moet je je club steunen. Dan kan je net dat stapje harder zetten. Dan kan een bal er net wel in gaan.'

[video] De Boer: "Alles aan gedaan"

Debutant Cuenca onder de indruk van de Arena

Isaac Cuenca maakte zijn debuut voor Ajax. Hij mocht direct in de basis starten tegen Roda JC. De aanvaller was bij het betreden van een volle Arena zichtbaar geïmponeerd. Na afloop liet hij via twitter weten onder de indruk te zijn geweest van de Arena. 'Helaas hebben we vandaag niet kunnen winnen. Hoe dan ook, de sfeer in de ArenA was fantastisch. Ik hoop dat ik de club kan helpen in alle wedstrijden die er dit seizoen nog komen gaan'.

En dat terwijl het grote delen vrij stil was vanwege de supportersactie tegen de stadionverboden van afgelopen week. Volgens Cuenca is het in Spaanse stadions pas echt stil.

Opstelling Roda JC

Kurto, Biemans, Wielaert, Danilo, Tamata, Hupperts ('84 Malki), Bonevacia, Donald, Sutchuin Djoum, Ramzi, Lebedynski ('62 Nemeth ('72 De Beule))

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Roda JCAjaxfanzone.nl: Supportersfotoverslag Ajax - Roda JC

15  1 3-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.65. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.