Sterk Ajax verzuimt te scoren: 0-0 in Utrecht

23 december 2012
-
-

Ajax heeft zondag verzuimd te winnen in De Galgenwaard. Met name in de eerste helft speelde Ajax zeer sterk en kwam FC Utrecht er geen moment aan te pas. Een reeks kansen waren echter niet besteed aan de Amsterdammers. Het zou bij 0-0 blijven.

Ajax was heer en meester in Utrecht in de eerste helft. De thuisclub probeerde er wel kracht en energie in te gooien, maar was continu een stap te laat. Ajax kon de bal makkelijk rond spelen en gaf FC Utrecht geen moment de ruimte om in de wedstrijd te komen. Keer op keer kwam de ploeg er ook doorheen en kwam het alleen voor keeper Ruiter. Steeds werden echter de verkeerde keuzes gemaakt door de aanvallers van Ajax.

Na rust wijzigde FC Utecht de speelwijze. Tegelijkertijd sloeg de vermoeidheid bij Ajax wat toe. De dominatie van de eerste helft nam wat af, maar Ajax bleef de controle houden over de wedstrijd. De beste kansen waren opnieuw voor Ajax. Het doelpunt zou er echter niet komen. Mulenga had een levensgrote kans, maar dat onheil bleef Ajax bespaard.

Winterstop: Ajax derde op drie punten van PSV en FC Twente

Ajax gaat de winterstop in als derde op de ranglijst. Na het gelijkspel in Utrecht is de opmars van de ploeg even gestuit. Ajax staat nu derde op de ranglijst met drie punten achterstand op de koplopers PSV en FC Twente.

[video] De Boer: 'Zat vandaag niet mee'

[video] Boerrigter: zuur, heb aardig wat kansen gemist

[video] Spelers bedanken uitvak in Utrecht

De Boer: we voetbalden echt heel erg goed, maar maakten steeds de verkeerde keuzes

Frank de Boer had gemengde gevoelens na afloop van het duel tegen FC Utrecht. 'We voetbalden echt heel erg goed,' zo gaf hij aan voor de camera van Eredivisie Live. 'Ik heb de kansen niet geteld, maar voor rust hebben we denk ik wel zeven 100% kansen gekregen. Het enigste wat we ons in de rust kwalijk konden en moesten nemen was dat we nog niet op 0-3 voorkwamen. Dan is de wedstrijd gespeeld. We speelden echt heel erg goed, met veel beweging en balsnelheid.'

'De tegenstander wist het eigenlijk niet meer. FC Utrecht zal waarschijnlijk met de knieën rond de tafel hebben gezeten om te bedanken dat het nog 0-0 was. Dan weet je dat ze iets anders gaan doen, want zo ging het niet voor hen.'

'In de tweede helft was het lastiger. Je moet ook niet vergeten dat we donderdag nog een wedstrijd gespeeld hebben. Dan weet je dat het weg kan gaan ebben. Maar dan nog hebben we de controle gehad. ten opzichte van vorig jaar heb je nu een punt extra. Maar we hadden moeten winnen. Ze maakten steeds de verkeerde keuzes voorin. Ik weet niet waarom, dat moet je aan de jongens zelf vragen. Als je zo speelt als in de eerste helft en niet wint, dan doe je jezelf tekort.'

FC Utrecht: Bulthuis ('90)

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind, Lasse Schöne, Christian Poulsen, Christian Eriksen, Derk Boerrigter, Siem de Jong, Viktor Fischer ('80 Danny Hoesen)

Opstelling FC Utrecht

Ruiter, Van der Maarel, Van der Hoorn, Wuytens, Bulthuis, Sarota, Kali, Oar, Zullo, Mulenga, De Kogel ('46 Duplan)

Ajaxfanzone.nl: Utrecht - AjaxAjaxlife.nl: Fotoverslag FC Utrecht - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 0-2 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.45. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.