20 december 2012
-
KNVB Beker
-

Met een eenvoudige uitoverwinning (0-3) op FC Groningen is Ajax doorgedrongen tot de kwartfinales van de KNVB-beker.

Ajax stond tegen een vooral aanvallend pover Groningen bij rust verdiend op voorsprong. Ajax hoefde niet voluit te gaan, maar hadden een overwicht en kregen enkele kansen. Siem de Jong trof met een mooi schot via de paal doel.

Groningen begon na rust wat feller, maar kreeg al snel een tweede doelpunt (een fraaie uithaal van Christian Eriksen) om de oren. En na voorbereidend werk van Derk Boerrigter diende Viktor Fischer beheerst de genadeklap toe. Groningen straalde weinig meer uit en Ajax, dat nog grote kansen creëerde, speelde het duel onverstoorbaar uit.

FC Groningen: Burnet

Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Niklas Moisander, Daley Blind, Lasse Schöne, Christian Poulsen ('61 Eyong Enoh), Christian Eriksen, Derk Boerrigter ('72 Jody Lukoki), Siem de Jong ('79 Danny Hoesen), Viktor Fischer

Opstelling FC Groningen

Da Silva, Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet, Kieftenbeld, Van Moorsel ('46 Bos), Ajilore ('46 Schet), Bacuna, Zeefuik ('86 Zivkovic), De Leeuw

Ajaxfanzone.nl: Groningen - AJAXAjaxlife.nl: Fotoverslag FC Groningen - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 23 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.