6 november 2012
-
Champions League
-

Ajax heeft strijdend een 2-2 gelijkspel behaald in Manchester. Ajax kwam verrassend met 2-0 voor en speelden in fases de tegenstander zoek. Uiteindelijk kwamen de Amsterdammers nog goed weg met een 2-2 gelijkspel.

De eerste kans was voor de Engelsen. Na 17 minuten stond Ajax echter op 0-2 voor. Tot twee keer toe scoorde Siem de Jong uit een hoekschop, eerst door knap binnen te koppen, vervolgens door vrijstaand binnen te schieten. In die fase was Ajax nog niet eens zo overtuigend.

Vier minuten later kwam de Engelse kampioen terug via Touré. Ajax toonde zich niet onder de indruk. Vanaf dat moment ging de ploeg eigenlijk steeds beter spelen. Met goed combinatievoetbal was Ajax in die fase gewoon te sterk voor de Engelsen.

Na rust kwam Manchester City op een andere manier uit de startblokken. De ploeg gooide het fysieke in de strijd en won daardoor heel veel duels. Manchester kon op die manier druk zetten op zoek naar de gelijkmaker. De Engelsen waren gevaarlijk, maar Vermeer hoefde niet heel erg vaak handelend op te treden. Via de counter kreeg Ajax enkele mogelijkheden om het uit te spelen. Ajax liet het na om dat goed uit te spelen.In de slotfase leek Ajax te gaan wankelen. Agüero zorgde een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker. Ajax kreeg de hulp van de scheidsrechter door de 3-2 af te fluiten voor een twijfelachtig geval van buitenspel. In blessuretijd had Ajax nog een penalty tegen kunnen krijgen, maar ook dat werd de ploeg bespaard.

[video] De Jong zet Ajax op 0-1 bij City

[video] De Jong kopt 0-2 binnen tegen City

NOS zag even 7-2 bij Manchester City - Ajax

Tot verbazing van velen stond in de slotfase van Manchester City - Ajax de stand in het tv-beeld ineens 7-2. Fans die even naar het toilet zijn geweest, zullen even met hun ogen geknipperd hebben. Na enige tijd corrigeerde de NOS de stand.