26 september 2012
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft zich simpel geplaatst voor de derde ronde van de KNVB beker. Vooraf was er veel te doen geweest over de nieuwe zware uitwedstrijd voor Ajax. De Amsterdammers waren echter heer en meester in de Galgenwaard, met de uiteindelijke 0-3 was Ajax nog lief voor de tegenstander.

Voorafgaand aan de wedstrijd hield FC Utrecht een laser- en vuurwerk show om de boel op te zwepen. Vanaf het begin van de wedstrijd legde Ajax het duel echter lam. Ajax speelde op balbezit en voorkwam daarmee dat FC Utrecht in de wedstrijd kon komen. Via combinatievoetbal stond de ploeg al na een kwartier spelen op 0-2. Eerst was het Sana die op aangeven van Babel kon scoren. Daarna was het omngekeerd en kon Babel voor de 0-2 zorgen. De wedstrijd was toen eigenlijk al beslist.

Na rust maakte Eriksen via een hard schot een einde aan de eventuele laatste hoop van de spelers van FC Utrecht. Het duel werd vervolgens gestaakt door scheidsrechter Nijhuis toen er voorwerpen en vuurwerk het veld op werden gegooid door de fans van FC Utrecht achter het doel van Cillessen. Na de hervatting een kwartier later speelde Ajax het duel simpel uit.

Duel 15 minuten gestaakt vanwege gooien vuurwerk

Het bekerduel tussen FC Utrecht en Ajax werd in de tweede helft 15 minuten gestaakt. Scheidsrechetr Nijhuis wilde een afkoelperiode nadat de fans van FC Utrecht voorwerpen en vuurwerk op het veld gooiden.

Sporkslede maakt debuut voor Ajax

Fabian Sporkslede heeft in het duel tegen FC Utrecht zijn officiele debuut gemaakt voor Ajax. De jonge debutant kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Christian Poulsen.

Ajax: Christian Poulsen

Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld ('83 Joël Veltman), Niklas Moisander, Daley Blind, Siem de Jong, Christian Poulsen ('76 Fabian Sporkslede), Christian Eriksen, Tobias Sana, Ryan Babel ('58 Miralem Sulejmani), Derk Boerrigter

Opstelling FC Utrecht

Ruiter, Van der Maarel, Van der Hoorn, Wuytens, Bulthuis, Asare ('82 Zullo), Kali ('35 De Kogel), Duplan, Sarota, Van der Gun ('70 Schepers), Oar

Ajaxfanzone.nl: Utrecht-AjaxAjaxlife.nl: Fotoverslag FC Utrecht - Ajax
Ajax Foto Side: Utrecht - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.