Regelmatige 2-0 zege Ajax op RKC

15 september 2012
-
-

Ajax heeft op een zakelijke manier gewonnen van RKC Waalwijk. In de Amsterdam Arena werd het uiteindelijk 2-0 voor Ajax via doelpunten van Schone en Lukoki.

Ajax had het in de eerste helft moeilijk om gaten te vinden tegen een goed georganiseerd RKC Waalwijk. Verdedigend gaf Ajax bijna niets weg. Ajax had een groot overwicht, maar kon dat niet omzetten in al teveel kansen.

Vlak na rust bracht Schøne Ajax op voorsprong. Van buiten het strafschopgebied schoot hij prachtig in de kruising, onhoudbaar voor doelman Zoet. Lukoki verdubbelde vervolgens de score. Zoet werd op het verkeerde been gezet toen Blind de inzet van Lukoki nog leek te toucheren. Dat gebeurde niet, waardoor Zoet misgreep bij de bal van Lukoki.

Sulejmani speelde 100ste competitiewedstrijd voor Ajax

Miralem Sulejmani mocht negen minuten voor tijd invallen van Frank de Boer. De aanvaller speelde daarmee zijn 100ste competitiewedstrijd in het shirt van Ajax.

De Boer tevreden over prestatie van Ajax

Frank de Boer was na afloop tevreden over de prestatie van zijn elftal. "Ik was heel tevreden over de instelling. We hebben continu druk gegeven op RKC. Voetballend konden ze er daardoor niet uitkomen. Natuurlijk kan het nog beter. Af en toe was het baltempo te laag. Maar de intentie was duidelijk te zien en daar ben ik tevreden over."

"In de eerste helft hadden we direct controle. We hadden twee 100% kansen. Als die erin gaan ga je fluitend de rust in. Dat gebeurde dan dit keer niet. Ik heb in de rust aangegeven op dezelfde weg door te gaan. Dan wordt de tegenstander vermoeid en ga je meer kansen krijgen. Dat is wel gebleken."

Ranglijst: Ajax klimt naar 2e plaats achter FC Twente

Ajax klimt door de zege op RKC Waalwijk naar de tweede plaats achter FC Twente. Na vijf duels heeft Ajax vier punten achterstand op de Tukkers. Afhankelijk van de resultaten morgen kunnen Vitesse en PSV Ajax zondag nog passeren op de ranglijst.

[video] Koeman: "Ajax bijna geen kans gehad"

Uitslag: 2-0 (0-0)

1-0 Lasse Schöne ('52)
2-0 Jody Lukoki ('69)
Liesveld
50.900 toeschouwers

Ajax: Niklas Moisander

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind, Lasse Schöne, Christian Poulsen ('68 Jody Lukoki), Christian Eriksen, Tobias Sana, Siem de Jong, Derk Boerrigter ('46 Ryan Babel)

Opstelling RKC Waalwijk

Zoet, Bandjar, Drost, Ramos ('56 Van Mosselveld), Van Peppen, Sneijder, Duits, Braber, Martina, Jozefzoon ('76 Slager), Chevalier

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - RKC WaalwijkAjaxfanzone.nl: Supportersfotoverslag Ajax-RKC
Ajax Foto Side: AJAX - RKC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.