Ajax wint met 2-0 van FC Groningen

22 april 2012
-
-

Via een eenvoudige 2-0 zege heeft Ajax opnieuw een stap richting de landstitel gezet. De ploeg controleerde de gehele wedstrijd en had niets te vrezen van de Groningers.

FC Groningen probeerde zich te herpakken van de slechte reeks door heel gegroepeerd en verdedigend te spelen. Ajax controleerde de gehele wedstrijd, maar had moeite om veel uitgespeelde kansen te creëren. Op slag voor rust kwam de ploeg eindelijk op voorsprong. Boerrigter, in het centrum, gleed met een sliding de bal binnen.

Na rust moest FC Groningen wel wat vaker komen. dat leverde Ajax iets meer ruimte op. De ploeg kreeg kansen via onder meer Aissati, De Jong en Boerrigter. Het was invaller Sigthorsson die de wedstrijd definitief voor Ajax besliste door de 2-0 binnen te schieten.

Ranglijst: Ajax zes punten en enorm doelsaldo voor

Ajax staat na de zege op FC Groningen zes punten en een enorm verschil in doelsaldo voor op de achtervolgers AZ en Feyenoord. Ajax heeft nog drie punten nodig in de laatste drie wedstrijden.

Ajax heeft met 11 duels langste zegereeks in Europa

Ajax heeft nu al elf duels op rij weten te winnen. Daarmee heeft het nu de langste zegereeks in Europa in handen. Zaterdag ging Barcelona na elf duels onderuit. Wereldwijd heeft alleen het Tunesische Espérance met twaalf zeges een langere reeks tot nu toe, zo weet het bureau Infostrada Sports vandaag te melden.

FC Groningen: Ivens

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Daley Blind, Christian Eriksen ('89 Aras Özbiliz), Vurnon Anita ('83 Eyong Enoh), Theo Janssen, Ismael Aissati ('76 Kolbeinn Sigþórsson), Siem de Jong, Derk Boerrigter

Opstelling FC Groningen

Luciano, Kappelhof, Ivens, Sparv, Burnet ('79 Van der Laak), Bacuna, Hiariej, Pedersen, Andersson ('75 Kieftendbeld), Tadic, Suk ('63 Texeira)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - FC GroningenAjaxfanzone.nl: Supportersfotoverslag Ajax - FC Groningen
F-side.nl: Ajax-FC GroningenAjax Foto Side: Ajax - Groningen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 25 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.