Invaller Ebecilio schiet Ajax met 3 goals naar zege: 4-1

4 maart 2012
-
-

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Roda JC met 4-1 gewonnen. Bij rust was de stand nog 0-1 voor Roda JC. Invaller Ebecilio sloeg na rust met drie goals toe en besliste de wedstrijd.

In de eerste helft speelde Ajax in een te laag tempo om het Roda JC erg moeilijk te maken. Tegen de verhouding in kwam Roda JC vijf minuten voor rust op voorsprong. Dom balverlies van Ebecilio zorgde voor een counter van de Limburgers. Malki kon na een rush de 0-1 binnenschuiven.

Na rust schakelde Ajax ene versnelling bij en kon het wel. Eerst was het Ebecilio die met een vlammend schot met links de gelijkmaker binnenschoot. Vervolgens kreeg Anita de bal in het strafschopgebied met wat geluk mee. Hij kon vervolgens de 2-1 binnenwerken. Ebecilio was nog niet klaar en haalde nog eens verwoestend uit met links voor de 3-1. Hij zorgde ook voor het slotakkoord door via ene counter ook nog de 4-1 binnen te schuiven in de verre hoek.

Ranglijst: Ajax naar vierde plaats

Ajax is door de ruime zege op Roda JC gestegen naar een vierde plaats op de ranglijst. Ajax naderde PSV tot op een punt. PSV kreeg thuis met 2-6 een oorwassing van FC Twente. De achterstand van Ajax op koploper AZ bedraagt drie punten. De achterstand op FC Twente bedraagt twee punten, maar FC Twente heeft nog een inhaalduel tegen De Graafschap voor de boeg.

[video] 'Drie goals poetsen mijn fout niet weg'

[video] De Boer: "Hattrick met verkeerde been"

Roda JC: Donald

Kenneth Vermeer, Toby Alderweireld, André Ooijer ('78 Ricardo van Rhijn), Jan Vertonghen, Christian Eriksen, Vurnon Anita, Siem de Jong, Theo Janssen, Aras Özbiliz ('56 Ismael Aissati), Dmitry Bulykin, Miralem Sulejmani ('31 Lorenzo Ebecilio)

Opstelling Roda JC

Prus, Monteyne, Biemans, Vukovic, Fledderus, De Beule ('74 Delorge), Sutchuin, Donald, Ramzi, Junker, Malki

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Roda JCsthcrw.nl: Fotoverslag Ajax - Roda JC
Ajaxf-side.nl: Supportersfotoverslag Ajax - Roda JCF-side.nl: Ajax-Roda JC (4-1)