Ajax wint met 1-4 uit bij Excelsior

26 februari 2012
-
-

Ajax heeft een moeizame overwinning behaald op Excelsior. Op Woudestein won Ajax uiteindelijk wel ruim met 1-4. Het was de eerste 12.30 uur zege dit seizoen na een Europese wedstrijd.

Ajax kwam al snel op 0-1 voor. Ozbiliz rondde een goede aanval beheerst af met een schuiver in de verre hoek. Excelsior werd halverwege de eerste helft gevaarlijker. Dat leverde een penalty op. Vermeer stopte de inzet van De Graaf knap. Vlak voor rust kopte De Jong de 0-2 binnen.

De wedstrijd leek met de 0-2 ruststand gespeeld. Excelsior bleef er echter in geloven en kreeg de verdiende aansluitingstreffer via een kopbal van Mattheij. Terwijl Excelsior voor de 2-2 ging, kon Ajax profiteren van de ruimte die de ploeg kreeg. De ploeg kreeg een reeks van kansen. Siem de Jong en Jan Vertonghen wisten er beiden een van te benutten. Daardoor kon Ajax de drie punten mee naar Amsterdam nemen.

Ranglijst: Ajax is Feyenoord voorbij

Ajax heeft door de zege bij Excelsior geprofiteerd van puntenverlies van de concurrentie. Ajax is Feyenoord voorbij en staat nu vijfde op de ranglijst. Feyenoord verloor met 3-2 bij PSV. FC Twente won thuis met 1-0 van FC Utrecht. AZ en Heerenveen verloren beiden punten, zij speelden met 3-3 gelijk in Alkmaar.

[video] Vermeer: "Zware week goed afgesloten"

[video] De Boer: "Na 1-2 heft in handen genomen"

Excelsior: Janga

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Dico Koppers ('70 Ismael Aissati), Siem de Jong, Vurnon Anita, Christian Eriksen, Aras Özbiliz ('84 André Ooijer), Nicolás Lodeiro ('70 Lorenzo Ebecilio), Miralem Sulejmani

Opstelling Excelsior

De Ruiter, De Graaf ('70 Wattamaleo), Schenkeveld ('79 Te Vrede), Nieveld, Scheiman, Jansen, Alberg, Mattheij ('77 Vorthoren), Maatsen, Janga, Vincken

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Excelsior - Ajaxsthcrw.nl: Excelsior-Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 25 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.