Ajax wint thuis makkelijk van NEC: 4-1

19 februari 2012
-
-

Ajax heeft zondag gemakkelijk gewonnen van NEC. In de Arena werd het 4-1 voor de Amsterdammers na een 3-0 ruststand.

Ajax kwam al heel snel op voorsprong en besliste daarmee eigenlijk direct de wedstrijd. Bulykin opende na vijf minuten de score na een goede actie van De Jong. Drie minuten later was het al 2-0 voor Vertonghen. Nog voor het half uur tekende Bulykin voor de 3-0. Ajax speelde verzorgd een heel behoorlijk voetbal. Bulykin moest vervolgens met kramp in zijn kuit van het veld. Lodeiro werd zijn vervanger.

Na rust leek Ajax op dezelfde voet door te gaan toen De Jong een bal geheel vrijstaand kon binnenkoppen. Daarna ontdekte NEC dat Ajax nog niet in grootse vorm verkeerd. Aanvallend werd de ploeg steeds gevaarlijker. Het profiteerde slechts een keer van de diverse kansen die het kreeg. Alleen Van Eijden wist binnen te koppen. Aan de andere kant kreeg Ajax de ideale kans om nog iets aan het doelsaldo te doen. Sulejmani en Aissati gingen beiden op de doelman af. Samen slaagden ze er echter niet in de keeper te verschalken. Het zou daarom bij 4-1 blijven.

Ranglijst: Ajax op vijf punten van de kop

Ajax staat na de zege op NEC op vijf punten van de koplopers. De ploeg profiteerde optimaal van de 3-0 nederlagen van zowel PSV als AZ. Ajax blijft nog wel steeds zesde staan op de ranglijst.

[video] Pastoor: "Superlatieven in negatieve zin"

NEC: Van Eijden

Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Dico Koppers, Siem de Jong, Vurnon Anita, Christian Eriksen ('63 Thulani Serero), Aras Özbiliz ('81 Ismael Aissati), Dmitry Bulykin ('34 Nicolás Lodeiro), Miralem Sulejmani

Opstelling NEC

Babos, Cmovs, Van Eijden, Nuytinck, Conboy, Van der Velden, Vadocz, Schone, Koolwijk, George ('46 Goossens), Zeefuik ('46 Platje)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - NECsthcrw.nl: Fotoverslag Ajax - Nec
Ajaxf-side.nl: Supportersfotoverslag Ajax - NEC Supportersfotoverslag Ajax - NEC Supportersfotoverslag Ajax-NECAjax Foto Side: Ajax - NEC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.