Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax door AZ uitgeschakeld in bekertoernooi: 2-3


Tijdstip
19 januari 2012
Stadion
-
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
-


Ajax door AZ uitgeschakeld in bekertoernooi: 2-3

Ajax is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB Beker. AZ trok met 2-3 aan het langste eind. Siem de Jong maakte beide doelpunten voor Ajax.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en kwam al na 10 minuten op voorsprong. Een prachtige pass van Eriksen werd door De Jong afgerond. Na de 1-0 voerde AZ de druk op. Nadat Holman de paal al had geraakt was het Martens die voor de gelijkmaker zorgde. Nadat Beerens een grote kans op de 1-2 miste, was het benschop die wel doeltrof.
Daar waar even gevreesd werd voor een afstraffing kwam Ajax terug. Het was De Jong die nog voor rust een bal uit de rebound raakschoot, nadat Esteban een inzet van Eriksen had geblokkeerd.

De 20.000 kinderen werden met vier doelpunten in de eerste helft op hun wenken bediend. In de tweede helft gingen beide ploegen op de voet verder. Er zou echter slechts een doelpunt vallen. beide ploegen kregen kansen. Het was een makkelijk gegeven penalty die de beslissing gaf. Beerens schoot de bal tegen de niet uitgestoken arm van Alderweireld. De scheidsrechter beoordeelde het als penalty. Elm schoot feilloos raak.

Ajax moest vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Ajax kreeg wel een overwicht, maar kon de gelijkmaker niet meer afdwingen. AZ mag daardoor naar de volgende ronde, waar het met GVVV een op het oog gemakkelijke tegenstander krijgt.


De Boer: het zal zondag beter moeten

Frank de Boer gaf na afloop aan een Ajax met twee gezichten te zien te hebben. "De start van de tweede helft was zoals ik Ajax wil zien. Na de 3-2 voor AZ zag ik het Ajax dat ik juist niét wil zien," aldus De Boer op Telegraaf.nl. "In de eerste helft hebben we te angstig gevoetbald. Na rust hadden wij het betere van het spel, tot uit het niets dat doelpunt viel. Daarna zijn we niet meer aan voetballen toe gekomen. Misschien kregen we wel een tikje omdat die 3-2 ineens viel, het was in ieder geval niet goed. Het zal zondag tegen AZ beter moeten, dat heb ik ze ook gezegd."


De Boer wisselt niet geheel fitte Janssen en De Jong: beker niet zo belangrijk

Frank de Boer wisselde tijdens de tweede helft Theo Janssen en Siem de Jong, die beiden niet helemaal fit waren. "Dan vind ik de beker toch niet zo belangrijk, al had ik deze wedstrijd wel heel graag willen winnen."

"Theo verrekte gisteren op de training zijn knie. Ik wilde geen risico met hem nemen. Normaal haal ik Siem de Jong bij zo'n stand ook niet naar de kant. Maar ook met hem ben ik voorzichtig."


[video] Piero: De rol van Sulejmani


[video] Kinderkoor: Bloed, zweet en tranen!


Alderweireld: we misten de steun van onze eigen fans

Toby Alderweireld liet weten de fanatieke Amsterdamse aanhang in de ArenA flink gemist te hebben. "Die kinderen hebben vast een leuke middag gehad, maar ik heb liever onze eigen fans. De afgelopen jaren is gebleken dat het publiek ons naar een hoger niveau kan tillen. Dat misten we vandaag. Door de sfeer leek het een oefenduel," aldus de Belgische verdediger tegenover FCUpdate.nl.


[video] 'Naar Ajax - AZ gaan is veel leuker dan school'


20.000 enthousiaste kinderen in de Arena


[video] De Jong: "Aardig wat lawaai"


Karakteristieken

Uitslag: 2-3 (2-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Siem de Jong ('10)
Goal
1-1 Martens ('24)
Goal
1-2 Benschop ('32)
Goal
2-2 Siem de Jong ('37)
Goal
2-3 Elm ('55, penalty)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
22.800 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
AZ: Moisander
Kaart
AZ: Holman

Opstelling Ajax

Jasper Cillessen, Ruben Ligeon, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Christian Eriksen, Eyong Enoh, Theo Janssen ('70 Aras Özbiliz), Miralem Sulejmani, Siem de Jong, Ismael Aissati


Opstelling AZ

Esteban, Reijnen, Moisander, Viergever, Poulsen, Maher, Martens, Elm ('84 Marcellis), Beerens, Benschop ('78 Altidore), Holman ('78 Ortiz)


Foto's van de wedstrijd

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - AZ

Links naar externe nabeschouwingen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 2-3 (1-1)
 5 2-3 (0-1)
 3 1-2 (0-0)
 3 1-3 (0-1)
 3 0-1 (0-0)
 3 0-1 (0-0)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-2 (1-1)
 3 0-1 (0-0)
10  3 1-3 (0-2)
11  3 1-3 (0-1)
12  3 1-3 (0-1)
13  3 1-3 (0-2)
14  3 0-2 (0-0)
15  3 1-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.