Volkomen onnodig puntenverlies Ajax tegen NAC: 2-2

19 november 2011
-
-

Ajax blijft punten morsen. Thuis kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Vier minuten voor tijd stond het nog 2-0 voor Ajax.

In de 36ste minuut kwam Ajax op voorsprong. Invaller Lodeiro zorgde voor de assist waardoor Sulejmani kon scoren. Lodeiro was de verrassende vervanger van de geblesseerde Bulykin. De Rus verstapte zich bij een actie en kon niet verder. Na de blessure van de derde spits op rij besloot De Boer middenvelder Lodeiro er te posteren. Dat ging opvallend goed.

Ajax was vervolgens dominant en had nauwelijks iets te vrezen van NAC. Het was eigenlijk wachten op de 2-0. Het doelpunt viel niet, waardoor NAC bleef ruiken aan een stunt. In het laatste kwartier begon Ajax de controle te verliezen. Toch kwam het vijf minuten voor tijd op 2-0. Boerrigter maakte zijn rentree en was trefzeker.

Een minuut later trof Kolk uit het niets doel waardoor de aansluitingstreffer direct weer een feit was. Vermeer ging daarbij niet vrijuit en liet de bal onder zich door glippen. Het geloof bij NAC was door de snelle aansluitingstreffer volledig terug. In de voorlaatste minuut schoot Schilder zelfs nog de 2-2 in de kruising.

Ranglijst: Ajax vijfde, ziet achterstand oplopen

Ajax staat na het gelijkspel tegen NAC vijfde op de ranglijst. De ploeg heeft 21 punten uit dertien duels. Ajax ziet de achterstand op PSV en FC Twente oplopen met twee extra punten. Indien AZ zondag wint loopt de koploper uit naar 13 punten voorsprong.

De Boer: ongeloof overheerst na 75 minuten goed voetbal

Frank de Boer gaf na afloop voor de camera van Eredivisie Live aan dat ongeloof overheerst. "75 minuten spelen we voetbal zoals het hoort. We creëerden veel kansen en waren dominant. We geven in die tijd slechts drie kansen weg door persoonlijke fouten. Verder is NAC nauwelijks op de helft van Ajax geweest. Daarna werden we slordiger, wellicht waren we vermoeid. Dan valt de 2-1 en krijg je dit. 75 minuten was het heel goed. We hadden het alleen veel eerder naar 2-0 of 3-0 moeten tillen, dan is het geloof bij de tegenstander weg. Nu krijgen ze uit het niets het geloof weer in de slotfase.'

'iedereen was doodstil in de kleedkamer en zat met het koppie naar beneden, dat is logisch. Het heeft dan weinig zin iets te zeggen. Of de kampioenskansen verkeken zijn? We kunnen nu alleen nog naar onszelf kijken. Maar dat het een moeilijke situatie is, dat is zeker.'

[video] Vertonghen: "Hier heb ik geen antwoord op "

[video] "Zag er niet lekker uit vanaf de bank"

[video] Vermeer: ongelukkig moment

Uitslag: 2-2 (1-0)

1-0 Miralem Sulejmani ('36)
2-0 Derk Boerrigter ('84)
2-1 Kolk ('85)
2-2 Schilder ('89)