Ajax wint met 0-4 bij Roda JC

29 oktober 2011
-
-

Ajax heeft na de 2-4 voor de beker zaterdagavond opnieuw van Roda JC gewonnen. In Kerkrade werd het 0-4 en hield Ajax dus voor het eerst dit seizoen de nul.

Ajax begon dit keer heel fel aan de wedstrijd. Dat leidde al na een paar minuten tot de 1-0. Eriksen kreeg na een één-twee met Janssen een ideale mogelijkheid om de 1-0 binnen te schuiven. Dat deed hij zonder te twijfelen. Naarmate de eerste helft werd het onrustiger en kon Roda JC met name via een aantal corners druk zetten.

Vlak na rust kwam Ajax op 0-2. Theo Janssen liep door de verdedigingslinie heen, de buitenspelval van Roda werkte daarbij niet goed. Na zijn assist maakte Janssen vervolgens dus de tweede goal. Ajax kon de wedstrijd daarna makkelijk uitspelen. Lukoki mocht de 3-0 maken en vierde dat op zijn eigen spectaculaire wijze. Aan het slot van de wedstrijd maakte invaller Ebecilio er nog 0-4 van.

Ajax behaalt 500ste uitzege in Eredivisie

Met de zege uit bij Roda JC heeft Ajax de 500ste uitzege sinds het begin van het betaalde voetbal binnen. Ajax is de eerste die dat aantal bereikt.

De Boer: we waren vanaf het begin scherp

Frank de Boer was na afloop voor de camera van Eredivisie Live tevreden met de 0-4 zege. "0-4 is een hele goede uitslag, misschien wel de grootste zege van Ajax ooit in Kerkrade. Roda-uit is vaak niet makkelijk en als je de eerste wint, is het vaak bijna onmogelijk om de 2e direct erna weer te winnen. Maar dat hebben we met duidelijke cijfers gedaan. We hebben de nul gehouden en snel gescoord. Er waren natuurlijk wel dingen die beter kunnen, maar dit is voor de groep een positieve stimulans waarmee je verder kan. We hebben heel weinig weggegeven en waren van het begin scherp. In de eerste helft hadden we ze wel veel meer pijn moeten doen. Ik was daar in de rust niet tevreden over. In de tweede helft ging dat beter."

Vertonghen: bij ons is nooit sprake geweest van crisis

Jan Vertonghen liet voor de camera van Eredivisie Live weten blij te zijn met de zege en het houden van de nul. "We begonnen heel goed, scoorden ook snel. Daarna vergeten we achterin te voetballen, we kozen veel te snel de diepte. Daardoor kwamen we via een paar corners en vrije trappen zelfs onder druk te staan. De coach was dan ook niet blij in de rust dat we niet bleven voetballen en hen in de wedstrijd hielpen. In de tweede helft werden we geholpen door een doelpunt. Wij wonnen vervolgens de duels voorin en konden profiteren van onze snelheid."

"Voor het hele team is het prettig dat we de nul hebben gehaald. Dat spookte niet in ons hoofd, maar het is wel prettig te weten dat we dat ook kunnen. Nu moeten we proberen een reeks neer te zetten. Bij ons is in ieder geval nooit sprake geweest van een crisis. Vanavond spelen onze concurrenten tegen elkaar en we kunnen er zomaar snel weer bijstaan bovenin."

[video] De Boer: "Dit geeft weer moed"

[video] Vertonghen hield eindelijk de nul

[video] Van Veldhoven: "De 2-0, pijnlijk moment"

Ranglijst: Ajax voorlopig 4e, profiteert van gelijkspel FC Twente - PSV

Ajax staat na de zege op Roda JC voorlopig op de vierde plaats. Feyenoord en Vitesse kunnen Ajax morgen echter nog wel voorbij. Ajax profiteerde van het feit dat concurrenten FC Twente en PSV tegen elkaar gelijkspeelden.

Kaarten: -

Kenneth Vermeer, Toby Alderweireld, André Ooijer, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Eyong Enoh, Christian Eriksen, Theo Janssen ('81 Daley Blind), Jody Lukoki ('78 Aras Özbiliz), Siem de Jong, Derk Boerrigter ('59 Lorenzo Ebecilio)

Opstelling Roda JC

Kieszek, Monteyne, Wielaert, Biemans, Vukovic, Delorge ('68 De Beule), Sutchuin Djoum ('68 Pluim), Donald, Ramzi, Junker, Malki

sthcrw.nl: Fotoverslag Roda JC - AjaxAjaxlife.nl: Fotoverslag Roda JC - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.