18 oktober 2011
-
Champions League
-

Ajax heeft dinsdagavond een verdiende zege behaald in Zagreb. Tegen het plaatselijke Dinamo werd het 0-2 voor Ajax. Vlak na rust zette Derk Boerrigter Ajax op een 0-1 voorsprong. In de 90ste minuut verdubbelde Christian Eriksen de score.

In de eerste helft was Ajax de betere ploeg en kreeg het een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Verdedigend gaf Ajax echter een paar keer slordig kansen weg. Met name Gregory van der Wiel stak niet in goede vorm. Ajax verzuimde het overwicht uit te drukken in een voorsprong.

In de tweede helft lukte dat wel. In de 47ste minuut zette Sulejmani Boerrigter voor de keeper. Hij rondde een van zijn diverse goede kansen beheerst af. Vervolgens was Ajax eigenlijk oppermachtig. Het duurde echter tot de 90ste minuut alvorens het duel definitief beslist werd toen Eriksen via een counter de 0-2 binnenschoof.

Poule: Ajax 2e na ruime zege Real op Lyon

In het andere duel in de poule heeft Real Madrid met 4-0 gewonnen van Olympique Lyon. Ajax is daardoor naar de tweede plaats in de poule gestegen.

De Boer: Van der Wiel niet direct veroordelen

Gevraagd naar de mindere wedstrijd van Gregory van der Wiel liet Frank de Boer weten dat de rechtsback inderdaad niet gelukkig was vandaag. 'Hij speelt al jaren op heel hoog niveau. Dan kan je soms een dipje hebben. Hij weet zelf ook heel goed dat hij in een mindere fase zit. Om hem dan direct te veroordelen en te wisselen, dat gaat me te ver.'

'Man of the Match' Boerrigter: dit geeft vertrouwen

Derk Boerrigter werd door de UEFA uitgeroepen tot Man of the Match. Na afloop liet hij voor de camera van de NOS weten dolblij te zijn. 'Ik sta hier echt met een heerlijk gevoel. Mijn eerste doelpunt in de CL, prachtig! We hebben als team uitstekend gespeeld. We begonnen scherp, kregen een aantal behoorlijke kansen, maar misten ze stuk voor stuk. Meestal krijg je het doelpunt dan om de oren, maar gelukkig misten zij de mogelijkheden net zo goed.'

'In de tweede helft waren we echt een stuk sterker dan hen. Toen scoorden we en hebben we het goed uitgespeeld. Dit geeft vertrouwen voor de wedstrijd van komend weekend tegen Feyenoord.'

[video] Doelpunt Eriksen tegen Zagreb

[video] Boerrigter: "Iedereen haalde niveau"

[video] De Boer: "Goeie stap in richting"

[video] Janssen: "Ik had moeten scoren natuurlijk"

Dinamo Zagreb: Simunic

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Christian Eriksen ('93 Nicolás Lodeiro), Eyong Enoh, Theo Janssen, Miralem Sulejmani, Siem de Jong, Derk Boerrigter ('70 Dmitry Bulykin)

Opstelling Dinamo Zagreb

Kelava, Vida, Tonel, Simunic, Ibáñez, Badelj ('46 Kovacic), Calello, Sammir, Leko, Rukavina, Beciraj ('69 Pokrivac)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Dinamo Zagreb - Ajaxsthcrw.nl: Fotoverslag Dynamo Zagreb - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 24 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.