27 september 2011
-
Champions League
-

Real Madrid was tegen Ajax een maatje te sterk voor de Amsterdammers. Ajax verloor uiteindelijk met 3-0 na een 2-0 ruststand. De Amsterdammers begonnen goed, maar hadden uiteindelijk weinig in te brengen.

Het krachtsverschil was niet zo groot als vorig seizoen. Ajax was het eerste kwartier zelfs de gevaarlijkste ploeg met kansen voor Boerrigter en De Jong. Het was toch Real Madrid dat op voorsprong kwam. Via een vlijmscherpe counter werd de verdediging uitgespeeld en kon Ronaldo scoren. Voor rust was het Kaka die vrij spel kreeg en de 2-0 kon maken. Het was toen al afgelopen voor Ajax.

In de tweede helft kwam de thuisclub binnen drie minuten op 3-0, dit keer via Benzema. Daarna nam Real Madrid gas terug en liet het Ajax bij vlagen voetballen. Toch kreeg Real Madrid nog enkele grote kansen. In de slotfase was ook Ajax dichtbij een doelpunt. Tot twee keer toe stopte Casillas een doelpoging van Vertonghen. Op de 3-0 was uiteindelijk weinig af te dingen.

Poule: Ajax derde na thuiszege Lyon op Zagreb

In andere wedstrijd in de Champions League poule van Ajax heeft Olympique Lyon thuis met 2-0 gewonnen van Dynamo Zagreb. Ajax staat daardoor derde in de poule.

De Boer: gemengde gevoelens

Frank de Boer liet na afloop voor de camera van de NOS weten gemengde gevoelens overgehouden te hebben aan de wedstrijd tegen Real Madrid.'We hebben enkele hele goede dingen laten zien. We kwamen goed uit de startblokken. Voor hetzelfde geld kom je met 1-0 voor. Daarna kregen we een lesje in efficiënt counteren.'

'Daar ontbreekt het ons aan slimmigheid. Soms moet je dan een tegenstander neerleggen op het middenveld. Bijvoorbeeld bij de eerste goal. Greg zit daar goed kort op, maar laat hem via een goede beweging doorgaan. Dan moet
Ronaldo op de grond liggen, dat is slimmigheid.'

'Eerste doel was om ons eigen spelletje te spelen. Dat lukte in de beginfase, dan valt er misschien wat last van de spelers. Maar je weet dan ook dat het gevaar erin schuilt dat er ruimte achter je ligt. Real heeft zoveel kwaliteit dat ze met hun snelheid en overzicht daarvan kunnen profiteren.'

De Boer: Janssen gewisseld om meer power te krijgen op middenveld

Frank de Boer liet na afloop weten dat het lastig was om een speler als Theo Janssen te wisselen na alle media-aandacht. 'Bij 3-0 achter was er niets meer te winnen. Maar ik wilde dat we meer druk zouden houden op het middenveld. Ik wilde geen groteren nederlaag en tegelijkertijd als elftal blijven voetballen. Daarvoor bracht ik een iets verdedigender denkende speler met meer power.

[video] Vermeer met goed gevoel naar huis

[video] Boerrigter: genoten van de nieuwe ervaring

[video] De Boer: "Lesje efficiënt countervoetbal"

Real Madrid CF: Carvalho

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Siem de Jong, Theo Janssen ('51 Eyong Enoh), Christian Eriksen, Miralem Sulejmani ('71 Lorenzo Ebecilio), Kolbeinn Sigþórsson, Derk Boerrigter ('83 Thulani Serero)

Opstelling Real Madrid CF

Casillas, Ramos, Varane, Carvalho, Arbeloa, Kaka ('75 Di Maria), Xabi Alonso, Ozil ('84 Hamit Altintop), Khedira, Ronaldo, Benzema ('75 Higuain)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Real Madrid - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 31 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.