Zwaarbevochten 2-3 zege bij Heracles

10 september 2011
-
-

Ajax heeft een zwaarbevochten 2-3 zege behaald in Almelo tegen Heracles. Bij rust was de stand nog 1-1.

Ajax begon beter, maar moest toezien hoe Heracles voor het meeste gevaar voor het doel zorgde. De thuisclub kwam op voorsprong toen Overtoom vanuit een corner binnentikte. Op slag van rust was het Siem de Jong die een inzet van Sulejmani op de doellijn nog een tikje gaf en daarmee de 1-1 op zijn naam zette.

Na rust kon Ajax doorzetten. Het was opnieuw Siem de Jong die scoorde. Hij profiteerde van een fout van doelman Pasveer, die een bal op zijn borst opving, maar hem te ver voor zich uit zag springen. Sulejmani leek vervolgens de wedstrijd te beslissen met een mooie stiftbal. Plet maakte het vlak voor tijd nog spannend door de aansluitingstreffer te maken. Ebecilio liep door fors inkomen nog een wel heel makkelijk gegeven rode kaart op. In blessuretijd kon Ajax met tien man de drie punten veiligstellen.

Ajax koploper na nederlaag FC Twente

Ajax is na de zege op Heracles koploper in de eredivisie. FC Twente verloor van Roda JC en volgt nu net als AZ op een punt achterstand.

De Boer: rode kaart Ebecilio onterecht

Frank de Boer liet na afloop voor de camera van Eredivisie Live weten het niet eens te zijn met de rode kaart voor Lorenzo Ebecilio. 'Als je daarvoor een rode kaart trekt dan had er de eerste helft ook een rode kaart moeten vallen. Het was geen gestrekt been. Hij kan eventueel een gele kaart geven, dat is aan de scheidsrechter. Maar zeker geen rode kaart.'

[video] Bosz: Ajax was beter

De Boer: uiteindelijk toch nog samengeknepen billen

Frank de Boer sprak na afloop over een vrij aardige start van Ajax. "We konden steeds de middenvelders vinden. Vooral Siem de Jong was steeds vrij. Het vervolg was alleen minder. Na de eerste 25 minuten werd het gelijkwaardig. Zij scoorden uit het niets een doelpunt. Dan mag je blij zijn dat je op slag van rust de gelijkmaker maakt."

"In de tweede helft hebben we volgens mij wel gedomineerd. We kwamen op voorsprong doordat Pasveer de bal loslaat. De Jong maakte zijn tweede. Dat had hij ook wel nodig, hij is nu los. Belangrijkste was dat we toen eindelijk gingen voetballen. Maar uiteindelijk komt Heracles nog op 2-3 en dan ga je toch met samengeknepen billen naar het einde toe."

[video] De Jong verwacht goals van zichzelf

[video] De Boer: "Was nog billenknijpen"

Ajax: Lorenzo Ebecilio ('92)

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Nicolai Boilesen, Siem de Jong, Theo Janssen ('71 Vurnon Anita), Christian Eriksen, Miralem Sulejmani, Kolbeinn Sigþórsson ('82 Eyong Enoh), Derk Boerrigter ('66 Lorenzo Ebecilio)

Opstelling Heracles Almelo

Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic, Everton ('82 Douglas), Plet, Armenteros

svajax.nl: Fotoverslag Heracles Almelo - Ajaxsthcrw.nl: Foto's Heracles Almelo - Ajax
F-side.nl: Heracles-Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 13 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.