Ajax wint met 1-2 van NEC

17 april 2011
-
-

Op moeizame wijze heeft Ajax zondagmiddag gewonnen bij NEC. In Nijmegen werd het 1-2 na een 1-1 ruststand.

Ajax had het eerste half uur nauwelijks iets in te brengen tegen NEC. De ploeg kreeg legio mogelijkheden en zag steeds Vermeer op haar weg. De 1-0 via wel uit een scrimmage waarbij Schöne binnenschoot. Vervolgens verzuimde de ploeg de score verder uit te bouwen tegen Ajax, dat continu te laat was. Na een half uur kwam Ajax wat onder de druk uit. Op slag van rust werd het zelfs nog 1-1 ook. Sulejmani ging goed door en zorgde voor de gelijkmaker.

Na rust tapte Ajax uit een ander vaatje. De ploeg zette druk en creëerde kansen. Het was uiteindelijk Toby Alderweireld die zijn rentree bekroonde met de 1-2. Hij kopte de bal goed binnen. Vervolgens waren er aan beide kanten nog mogelijkheden op doelpunten. Ozbiliz was dichtbij met een bal op de paal. Het zou uiteindelijk bij een zwaarbevochten 1-2 blijven.

Gelijkspel FC Twente, Ajax op een punt van PSV en FC Twente

Concurrent FC Twente morste weer punten. De ploeg kwam niet verder dan een gelijkspel bij De Graafschap. Ajax is daardoor zowel PSV als FC Twente genaderd tot een punt.

Vermeer: ik sta er om de ballen tegen te houden

Kenneth Vermeer werd door Eredivisie Live gekozen tot Man of the Match. Zeker in de eerste helft redde hij Ajax van een grotere achterstand. 'Ik sta ervoor om de ballen tegen te houden' aldus de nuchtere Vermeer. 'Het was een lastige wedstrijd. NEC zette ons goed onder druk. Gelukkig bleef het slechts 1-0 en konden we vlak voor rust de gelijkmaker maken. We zijn nog in de race. Dat is het belangrijkste.'

De Boer: elke wedstrijd zullen we moeten knokken

Frank de Boer sprak na afloop voor de camera van Eredivisie Live over een heel wisselvallig Ajax. 'NEC was in de eerste helft steeds een stap eerder. Ze gaven vaak de lange bal en hadden vervolgens steeds de tweede bal. Wij waren daar steeds een stap te laat. En bij balbezit toonden we te weinig durf. Dan mag je NEC op de knieën bedanken dat het bij rust 1-1 staat. Gelukkig maakt Mickey die gelijkmaker met een fantastische actie. In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Je hebt dan nog 45 minuten om het te herstellen en dat hebben we goed gedaan."

"Er is nog alles mogelijk. Ik had alleen liever gezien dat PSV in plaats van FC Twente een puntje had gemorst. Nu blijven we afhankelijk van FC Twente. Er is nog alles mogelijk, maar we zullen wel elke wedstrijd moeten knokken voor de zege,"

[video] Vloet: we hadden met 3-0 voor moeten staan

[video] Matchwinnaar Alderweireld na NEC-Ajax

[video] De Boer: "We mogen NEC dankbaar zijn"

Ajax: Gregory van der Wiel

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Nicolai Boilesen, Siem de Jong, Christian Eriksen, Vurnon Anita, Miralem Sulejmani ('91 Darío Cvitanich), Mounir El Hamdaoui ('78 Aras Özbiliz), Lorenzo Ebecilio ('85 Eyong Enoh)

Opstelling NEC

Cillessen, Otten ('75 Latupeirissa), Nuytinck, Zomer, Amieux, Zimling, Schone, Davids, George ('75 Chatelle), Vleminckx, Goossens

svajax.nl: NEC - AjaxF-side.nl: NEC-Ajax
Ajax Foto Side: NEC - AJAXsthcrw.nl: Foto's Nec - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 24 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.