Ajax komt tekort tegen Spartak: 3-0 nederlaag

17 maart 2011
-
Europa League
-

Ajax is er niet in geslaagd zich voor de kwartfinales van de Europa League te plaatsen. Na de 1-0 nederlaag op eigen veld ging de ploeg in Moskou met 3-0 onderuit. Ajax kwam overduidelijk tekort tegen Spartak.

In Moskou domineerde in tegenstelling tot in Amsterdam Spartak Moskou de eerste helft. De ploeg zorgde via Kombarov en Welliton voor een 2-0 voorsprong voor rust. Zij kregen teveel ruimte van de verdediging van Ajax.

In de tweede helft herstelde Ajax zich. De Russen hoefden echter ook niet al te nodig meer. Naarmate het duel vorderde kwam Ajax steeds dichter bij een doelpunt. Spartak had via een prachtige vrije trap van Alex de Russen toen al op 3-0 gezet. Met name Eriksen en de invallers Cvitanich en Ozbiliz waren dichtbij een treffer. Keeper Dikan wist echter opnieuw zijn doel schoon te houden.

De Boer: focus nu op competitie en beker

Frank de Boer liet na afloop tegenover Eredivisie Live weten dat hij ervan overtuigd is dat Ajax in de competitie en de beker wel mee kan blijven doen. "Daar moeten we alle energie in steken."

"We hebben het vanavond in de eerste helft laten liggen. Het leek of we niet scherp waren maar we verzuimden achterin één op één te verdedigen. Alex is een goede voetballer en speelde heel diep. Vertonghen of Alderweireld had hem moeten pakken en Anita laten doorschuiven. Dat hadden we ook afgesproken, maar misschien hadden we dat vanaf de bank in de eerste helft nog beter moeten aangeven. In de tweede helft deden we het een stuk beter, al schiet Alex er nog wel een vrije trap in. Maar toen domineerden we wel."

[audio] De Boer: "Lesje effectiviteit..."

Ajax: Eyong Enoh

Jeroen Verhoeven, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Daley Blind ('46 Eyong Enoh), Demy de Zeeuw, Christian Eriksen ('63 Darío Cvitanich), Vurnon Anita, Miralem Sulejmani ('46 Aras Özbiliz), Siem de Jong, Lorenzo Ebecilio

Opstelling Spartak Moskou

Dikan, Kombarov, Rojo, Sjesjoekov, Makejev, McGeady ('67 Ari), Ibson, Alex ('84 Dzjoeba), Rafael Carioca, Kombarov, Welliton

svajax.nl: Fotoverslag Spartak Moskou - Ajaxsthcrw.nl: Fotoverslag Spartak Moskou - Ajax
Ajax Foto Side: Spartak Moskou - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.