Ajax wint in matig duel met 1-3 bij Willem II

13 maart 2011
-
-

Ajax heeft in een hele matige wedstrijd met 1-3 gewonnen van Willem II. In Tilburg kwam Ajax pas tien minuten voor tijd op voorsprong.

In een hele matige eerste helft kwam Willem II op een 1-0 voorsprong. Aarzelend optreden van Verhoeven en onoplettendheid bij de verdedigers van Ajax zorgde ervoor dat Janga kon scoren.

Na rust bracht Frank de Boer Cvitanich en Ozbiliz in. Dat bracht een opleving bij Ajax teweeg. Vlak na rust al zorgde Siem de Jong van een goede actie van Ozbiliz voor de gelijkmaker. Naarmate de tweede helft vorderde zakte Ajax weer weg. Het was Jan Vertonghen die met een vlammend afstandschot Ajax tien minuten voor tijd dan toch op voorsprong zette. Eriksen zorgde vlak voor tijd voor de definitieve beslissing met de 1-3.

Ranglijst: Ajax blijft twee punten achter FC Twente

Ajax blijft na de uitzege bij Willem II op twee punten achterstand van FC Twente. De ploeg uit Enschede won thuis pas vlak voor tijd van VVV. PSV speelt later op de middag uit bij NEC.

De Jong opgelucht na zege Ajax

Voor de camera van Eredivisie Live reageerde 'Man of the Match' Siem de Jong opgelucht op de zege van Ajax. "We hebben wel weer een lastige wedstrijd gewonnen. Het is toch altijd lastig uit bij Willem II. We kregen vandaag minder kansen, maar scoren wel drie keer. Dat hebben we dus beter gedaan dan donderdag."

Willem II: Halilovic ('73)

Jeroen Verhoeven, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Daley Blind, Demy de Zeeuw ('46 Darío Cvitanich), Christian Eriksen, Vurnon Anita, Miralem Sulejmani, Siem de Jong, Lorenzo Ebecilio ('46 Aras Özbiliz)

Opstelling Willem II

Kujovic, Grevenbeek, Biemans, Pereira, Ippel ('83 Pressel), Rigters, Lasnik, Swinkels, Van der Heijden, Hakola ('66 Halilovic), Janga ('85 Strihavka)

sthcrw.nl: Foto's Willem2 - AjaxF-side.nl: Foto's Willem II-Ajax (1-3)
svajax.nl: Fotoverslag Willem II - Ajax Ajaxf-side.nl: Fotoverslag Willem II - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.