Ajax blijft op 2-2 steken tegen Roda JC

13 februari 2011
-
-

Ajax is niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel uit bij Roda JC. Na een half uur spelen stond Ajax nog met 0-2 voor. In de tweede helft ging het echter mis tegen een fel Roda JC.

Ajax leek in de eerste helft niet al teveel problemen te krijgen met Roda JC. Eerst was het Eriksen die Sulejmani wegstuurde. De aanvaller wipte de bal beheerst langs de keeper. Vervolgens kon De Jong koppend de 0-2 maken. Tot dan had Ajax eigenlijk weinig te vrezen van de tegenstander.

Vlak voor rust ging Stekelenburg in de fout met een verkeerde uittrap. Roda JC speelde vervolgens de verdediging van Ajax uiteen en kwam onverwacht tot de aansluitingstreffer van Junker.

Na rust toonde Roda JC aan vertrouwen getankt te hebben uit het doelpunt en de goede lijn van de laatste minuten voor rust door te kunnen zetten. Ajax kreeg in het eerste gedeelte van de tweede helft nog wel goede kansen op de 1-3. Die viel niet, waarna de wedstrijd kantelde. Roda JC drukte steeds meer en dat leidde uiteindelijk tot de 2-2 uit een vrije trap van Hadouir.

Nadat Van Hulten Ajax een penalty had onthouden, gaf hij die 20 seconde later alsnog. In de 88ste minuut liet El Hamdaoui dit buitenkansje liggen. Tyton stopte zijn inzet.

Enkele foto's van Roda JC-Ajax

Via twitter verschijnen inmiddels enkele sfeerfoto's van Roda JC-Ajax. Klik op de foto's om te vergroten:

Share photos on twitter with Twitpic En we zijn binnen!! #rodaja on Twitpic M'n uitzicht vandaag #rodaja on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

El Hamdaoui mist penalty in 88ste minuut

Ajax had ene uitgelezen kans om een zwaarbevochten zege te behalen in Kerkrade. Mounir El Hamdaoui miste echter een penalty in de 88ste minuut. Tyton stopte zijn inzet.

Ranglijst: achterstand nu vijf punten

De achterstand van Ajax op de beide koplopers PSV en FC Twente bedraagt nu vijf punten. FC Groningen zou later vandaag bij een zege Ajax voorbij kunnen gaan en Ajax op de vierde plaats kunnen zetten.

[video] Hadouir na Roda-Ajax

[video] Analyse De Boer over Roda-Ajax

[video] Van Hulten: 'Was twee keer strafschop voor Ajax'

[video] Vertonghen: "Roda is wel een goed team"

Roda JC: Vormer

Maarten Stekelenburg, Vurnon Anita, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Daley Blind, Eyong Enoh, Christian Eriksen, Demy de Zeeuw ('81 Rasmus Lindgren), Miralem Sulejmani ('77 Lorenzo Ebecilio), Siem de Jong, Mounir El Hamdaoui

Opstelling Roda JC

Tyton, De Fauw, Wielaert, Kah, Hempte, Sutchuin Djoum, Vormer, Janssen, Bodor ('46 Skoubo), Junker, Hadouir

15  3 2-3 (1-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.69. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.