Ajax wint met 0-3 bij NAC

30 januari 2011
-
-

Ajax heeft na de bekerzege op NAC ook uit voor de competitie van NAC gewonnen. IN Breda werd het 0-3 voor Ajax.

Ajax kwam in de eerste helft op voorsprong via een doelpunt van De Jong. Die kreeg van Blind een niet te missen kans. Daar waar NAC de druk opvoerde was het Ajax dat in de tweede helft de wedstrijd besliste. Penders werkte een voorzet van invaller El Hamdaoui in eigen doel. Vervolgens was de wedstrijd beslist en kon Ajax in blessuretijd via Sulejmani zelfs nog op 0-3 komen.

Ranglijst: geen veranderingen aan de kop

Aan de kop van de ranglijst zijn er geen veranderingen. Net als Ajax wisten ook PSV en FC Twente hun wedstrijd te winnen. Beide concurrenten hadden daarvoor wel een doelpunt vlak voor tijd nodig om een zege af te dwingen. Ajax blijft zes punten achter op PSV en vijf achter op FC Twente.

NAC: Penders

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Daley Blind, Eyong Enoh, Christian Eriksen, Vurnon Anita ('57 Mounir El Hamdaoui), Miralem Sulejmani, Siem de Jong ('63 Rasmus Lindgren), Lorenzo Ebecilio ('84 Aras Özbiliz)

Opstelling NAC

Ten Rouwelaar, Koenders, Penders, Luijckx, Jansse, Gilissen, Gorter, Schilder, Leonardo, Idabdelhay, Leonardo

svajax.nl: Fotoverslag NAC - AjaxAjax Foto Side: NAC - AJAX
Ajaxf-side.nl: NAC-Ajax 0-3

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 26 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.