27 januari 2011
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft de halve finale van de KNVB beker weten te bereiken. In de kwartfinale wonnen de Amsterdammers in de Arena met 4-1 van NAC. Bij rust was de stand 2-1.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Ajax op achterstand via een doelpunt van Idabdelhay. Ajax had het in die fase even lastig. In het vervolg van de eerste helft kon Ajax de orde echter al herstellen. Via eerst Siem de Jong en vervolgens een penalty van Miralem Sulejmani kwam Ajax op voorsprong.

Na rust was Ajax overduidelijk de sterkere ploeg. Ajax kreeg een reeks aan kansen. het duurde tot de laatste tien minuten alvorens Ajax de scherpte bij het afronden kreeg en via doelpunten van invaller Vurnon Anita en opnieuw Miralem Sulejmani op 4-1 kwam.

Eerste sfeerfoto's van Ajax-NAC

Via twitter verschijnen inmiddels de eerste sfeerfoto's van Ajax-NAC. Klik op de foto's om te vergroten:

Sfeertje #ajanac on Twitpic Patat met bier! In de ArenA! #ajanac on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Ik sta hier. #ajanac  on Twitpic Fijn, recht onder een spanddoek straks.. #ajanac on Twitpic Umberto staat klaar! #ajanac on Twitpic En nu KAOS! #ajanac on Twitpic De mensen nacend.nl #ajanac  on Twitpic Warming up is begonnen! #ajanac on Twitpic Rij 2 jeeeeejj !! Bloemetjes vangen #ajanac on Twitpic 410 + 426 #ajanac on Twitpic Zitten weer klaar voor lekkere voetbalavond! #ajanac on Twitpic #vak410 is er klaar voor! #ajanac on Twitpic Best koud met dak open #ajanac on Twitpic #ajanac on Twitpic Mooie plek hebben we vanavond! #ajanac on Twitpic Dus dat bedoelen ze met 'plaatsen met beperkt zicht&#039... on Twitpic Tandjes #vak410 pakt groot uit!! #ajanac #ajax  on Twitpic Wij zien even niets #ajanac  on Twitpic Creatief met lucht #ajanac on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Frank de Boer: we spelen nog maar op 60% van onze mogelijkheden

Frank de Boer was na afloop van het duel tegen NAC gematigd tevreden. 'Het was vandaag een stapje meer van wat we graag willen zien. Maar we kunnen nog veel beter. De eerste helft was onnauwkeurig. We stonden niet altijd goed, waardoor we onnodige ruimtes weggaven. Daar kwam ook de tegengoal uit voort. In de tweede helft gaven we op een moment na niets weg. Dat is positief, net als dat we heel veel kansen creëerden. Uiteindelijk maak je er vier, dat hadden er ook acht kunnen zijn. In het eerste kwartier van de tweede helft was NAC rijp voor de slacht. Daar waren we heel onnauwkeurig, zonder dat dat kwam door druk van NAC. Als je scherp kan blijven, ga je echt goed spelen. Dat moeten we verbeteren. We zitten nog maar op 60% van onze mogelijkheden. Dat heeft gewoon tijd nodig. Ik heb er alle geloof in dat dat stap voor stap vooruit gaat.'

NAC: Lurling

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen ('87 Rasmus Lindgren), Daley Blind, Eyong Enoh, Christian Eriksen, Demy de Zeeuw ('46 Vurnon Anita), Miralem Sulejmani ('85 Aras Özbiliz), Siem de Jong, Lorenzo Ebecilio

Opstelling NAC

Ten Rouwelaar, Koenders, Penders, Luijckx, Feher ('46 Janse), Gilisen ('68 Gudelj), Gorter, Schilder, Leonardo, Idabdelhay, Lurling

svajax.nl: Fotoverslag Ajax - NAC BredaAjax Foto Side: AJAX - NAC beker
Ajaxf-side.nl: Ajax-NAC 4-1

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 4-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.79. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.