Ajax afgetroefd door FC Utrecht: 3-0

23 januari 2011
-
-

Ajax is zondagmiddag op karakter en inzet afgetroefd door FC Utrecht. De ploeg ging met 3-0 onderuit in de Galgenwaard en daar was niet al teveel op af te dingen.

Bij rust was het al 2-0 door twee doelpunten van Duplan. In de eerste helft was FC utrecht veel agressiever. Ajax had het daar enorm moeilijk mee en moest nog diverse andere kansen weggeven. Vlak na rust kreeg Ajax de kans op de aansluitingstreffer via Sulejmani. Daarna kon Ajax die goede start geen echt vervolg geven.

Eerste sfeerfoto's FC Utrecht-Ajax

Inmiddels verschijnen de eerste sfeerfoto's van FC Utrecht-Ajax. Klik op de foto's om te vergroten:

Nu lachen ze nog #utraja  on Twitpic Lens zoek van stekelenburg #utraja  on Twitpic De bus is gearriveerd. Nu uitkijken naar de wedstrijd. #utraja on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic We zijn er! #utraja on Twitpic De keepers warmen zich op. #utraja on Twitpic Klaar voor utrecht - ajax #utraja on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Slappe hap #utraja pffff  on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Ranglijst: Ajax loopt achterstand op

Ajax blijft vooralsnog derde op de ranglijst na de nederlaag in Utrecht. FC Groningen kan bij winst op FC Twente Ajax echter voorbij. Naast FC Groningen staat VVV-PSV vanmiddag nog op het programma. Indien de Eindhovenaren winnen, loopt de achterstand op naar zes punten.

[video] Du Chatinier: "Hier droom je van"

[video] De Boer: "Raken zeker niet in paniek"

De Boer: 12.30 uur blijkbaar te vroeg voor deze spelers

Frank de Boer liet weten in de rust zijn elftal spottend hebben laten weten dat het aanvangstijdstip van 12.30 uur blijkbaar te vroeg is voor deze spelers. Steeds weer ging het dit seizoen fout in duels die om 12.30 uur aanvingen. "Misschien liggen ze normaal gesproken om half een in de middag nog in bed. Het was echt schrijnend om te zien hoe veel spelers van mij onder hun niveau speelden," aldus De Boer op de website van het Algemeen Dagblad.

[video] Stekelenburg: "Na 3-0 was het over"

Ajax: Aras Özbiliz

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Daley Blind, Eyong Enoh, Christian Eriksen, Demy de Zeeuw ('53 Darío Cvitanich ('70 Aras Özbiliz)), Miralem Sulejmani, Siem de Jong, Lorenzo Ebecilio ('73 Vurnon Anita)

Opstelling FC Utrecht

Vorm, Cornelisse, Vorstemans, Wuytens, Lensky, Strootman, Silberbauer, Asare, Duplan ('88 Yildirim), Demouge ('80 Brouwers), Mertens

15  3 2-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.22. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.