0-1 zege Ajax op Vitesse na wervelende eerste helft

12 december 2010
-
-

Ajax heeft in de eerste competitiewedstrijd onder leiding van Frank de Boer met 0-1 gewonnen van Vitesse. Eriksen zorgde na 11 minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Ajax was in de eerste helft heer en meester in het Gelredome. Het positiespel was uitstekend verzocht en daardoor leek Ajax zowel bij balbezit als zonder altijd meer mensen op het veld te hebben. De ploeg verzuimde alleen ruim afstand te nemen van Vitesse. Het bleef bij de 0-1 score. Demy de Zeeuw zette met een steekpass Eriksen vrij voor de goal, die schoof de bal beheerst binnen. Diverse andere kansen bleven onbenut.

Na rust werd Vitesse sterker en verzandde Ajax in de oude problemen. Dat leverde nog een hectische slotfase op, waarin de goal aan beide kanten kon vallen. Ajax kreeg ook de ruimte om het af te maken maar de kansen waren onder andere niet besteed aan Sulejmani vandaag.

Sfeerfoto's Vitesse-Ajax vanuit Arnhem

De eerste sfeerfoto's van Vitesse-Ajax verschijnen inmiddels via twitter. Klik op de foto's om te vergroten:

Share photos on twitter with Twitpic Onderweg naar opstapplaats Heteren voor #vitaja. Eens zien wa... on Twitpic Kaartje voor de wedstrijd #vitAJA on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Binnen! #vitAJA  on Twitpic Er loopt hier ook weer een Amersfoorter met stickers rond ;) ... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Binnen! #vitaja on Twitpic <br />
Gearriveerd in 'Het grootste theater van Nederland... on Twitpic De buren.. #vitaja on Twitpic Eindelijk is geen net voor ons porum ... Come on Ajax!!!!  #v... on Twitpic Aangekomen in de sporthal van Arnhem...  #vitaja on Twitpic Vlaggen enzo. #vitAJA  on Twitpic We gaan beginnen.. :) #vitaja on Twitpic Spelers betreden het veld #vitAJA  on Twitpic We zijn begonnen in arnhem #vitaja on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Eriksen: in tweede helft raakten we vermoeid

Christian Eriksen werd door Eredivisie Live uitgeroepen tot Man of the Match. Eriksen: "Het ging goed. we hebben prima positiespel laten zien. Dat is de nieuwe input van de trainer." In de tweede helft werd het een stuk minder. "We waren moe. We zetten nu veel meer druk op de bal dan onder Martin Jol en dat kost veel energie."

[video] De Boer: ik ben zeer tevreden

Frank de Boer was na afloop een gelukkig coach. "Ik ben zeer tevreden. We hebben de eerste helft het voetbal laten zien zoals ik dat graag wil zien. Daarnaast hebben we ook de kansen gecreëerd, en een fantastische goal van Eriksen. Als Mickey de 0-2 weet te maken, is de wedstrijd waarschijnlijk gespeeld. Nu blijft Vitesse erin geloven. Eerste helft was beter dan de tweede. Ze zaten er een beetje doorheen. Ik vraag veel van de jongens. Dit spel kost veel meer kracht van de spelers."

[video] De Zeeuw na Vitesse-Ajax

De Boer: complimenten voor Ebecilio

Frank de Boer was na afloop erg te spreken over debutant Ebecilio. "Ik vond hem zeer verdienstelijk spelen. Eerste helft heeft hij goede acties gehad, was dreigend steeds. Ook verdedigend heeft hij fantastisch werk gedaan. Als je je debuut maakt ben je sowieso gespannen, dat kost kracht. Na 60,70 minuten zit je er dan helemaal doorheen. Complimenten hoe hij het vandaag heeft ingevuld."

Ranglijst: Ajax profiteert optimaal van verlies FC Twente en gelijkspel PSV

Ajax profiteert met de zege op Vitesse optimaal van het puntenverlies van de koplopers. PSV kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel uit bij De Graafschap. FC Twente verloor zelfs met 6-2 bij Heerenveen. De achterstand op PSV bedraagt nu drie punten, de achterstand op FC Twente twee punten.

Vitesse: Aissati ('52)

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel ('64 Vurnon Anita), Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Urby Emanuelson, Eyong Enoh ('23 Rasmus Lindgren), Christian Eriksen, Demy de Zeeuw, Miralem Sulejmani, Siem de Jong, Lorenzo Ebecilio ('71 Aras Özbiliz)

Opstelling Vitesse

Room, Kashia, Van der Struijk, Rajkovic, Caldirola, Stefanovic, Aissati, Matic, Snijders ('67 Jenner), Propper ('46 Van Ginkel), Pedersen ('62 Pluim)

svajax.nl: [Update] Fotoverslag Vitesse - Ajaxsthcrw.nl: Foto's Vitesse - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 0-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.01. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.