Ajax blijft op 1-1 steken tegen NEC

4 december 2010
-
-

Ajax heeft op 4 december in de Amsterdam Arena zichzelf geen cadeau weten te geven. In een hele matige wedstrijd kwam Ajax niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Mido zorgde voor het enige doelpunt van Ajax.

In een hele matige eerste helft kreeg Ajax nauwelijks kansen. Pas vlak voor rust kwamen er enige mogelijkheden. Aan de andere kant moest Stekelenburg met een prachtige redding een doelpunt van Schone uit een vrije trap voorkomen.

In de tweede helft kwam Ajax iets meer los. De ploeg was dichtbij met een bal op de paal van Sulejmani. Vervolgens was het Mido die een voorzet van diezelfde Sulejmani wel binnenkopte. Ajax kon daar er echter maar kort van genieten. Twee minuten later was het Nuytinck die de gelijkmaker binnenschoot. Ajax moest in de slotfase daardoor opnieuw op zoek naar het doelpunt. Zover kwam het echter niet meer.

Foto's via twitter van Ajax-NEC

Via twitter verschijnen de eerste sfeerfoto's van Ajax-NEC. Klik op de foto's om te vergroten:

Share photos on twitter with Twitpic Noord C #ajanec on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Vooraf aan een mooie voetbalavond! #Ajanec on Twitpic Denk niet dat het druk wordt vanavond. #ajanec  on Twitpic Er zijn wel fans uit Nimwegen. Respect. #ajanec  on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Nog steeds nul tegen nul bij Ajax tegen nek #ajanec #drama #m... on Twitpic Groeten vanaf 426. #ajanec #ajax on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Slechts 22.000 fans in Amsterdam Arena

Op het duel tussen Ajax en NEC waren slechts 22000 fans afgekomen, een dieptepunt voor een competitiewedstrijd. Het feit dat het voor velen pakjesavond is en vooral natuurlijk de erbarmelijke weersomstandigheden zorgden daarvoor. Toch was er geen enkele reden om de wedstrijd af te gelasten, zo werd vooraf aangegeven.

Ranglijst: Ajax vierde

Ajax staat na de 1-1 tegen NEC vierde op de ranglijst. De achterstand op nummer drie FC Groningen bedraagt een punt. De achterstand op PSv en FC twente kan oplopen naar vijf punten vanavond.

[video] Vertonghen: "NEC was sterk vandaag"

[video] De Zeeuw: "Doen het niet goed"

[video] Jol: Heel vervelende domper

Martin Jol, Demy de Zeeuw en Miralem Sulejmani zoeken een verklaring voor het gelijkspel.

Ajax: Aras Özbiliz

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Urby Emanuelson, Demy de Zeeuw, Mounir El Hamdaoui, Eyong Enoh, Miralem Sulejmani, Mido ('79 Siem de Jong), Aras Özbiliz ('60 Marvin Zeegelaar)

Opstelling NEC

Cillessen, Will, Nuytinck, Zomer, Amieux, Schöne, Goossens, Sibum, Zimling, Davids ('77 Chatelle), Vleminckx

svajax.nl: Fotoverslag Ajax - NECAjaxf-side.nl: Fotoverslag Ajax - NEC (uitslag 1-1)
sthcrw.nl: Foto's Ajax - NecAjax Foto Side: Ajax - Nec

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  4 0-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.46. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.